ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türkleri Münih’teki Kültür ve Aile Gecesi’nde bir araya geldi

22.02.2018
Münih Batı Trakya Türkleri Aile Derneği 17 Şubat 2018 Cumartesi günü Kültür ve Aile Gecesi düzenledi. Geceye Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nu (ABTTF) temsilen Başkan Yardımcısı Ferruh Hasan iştirak etti. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Çakır’ın da katılımları ile onur verdiği geceye Elele Engelliler Derneği Başkanı Cengiz Hocazade, Türkiye’m Folklor Derneği Başkanı Dilek Duman, ev sahibi derneğin yönetici ve üyeleri ile Münih şehri ve çevresinde yaşayan çok sayıda Batı Trakya Türk’ü katıldı.

Ev sahibi Münih Batı Trakya Türkleri Aile Derneği Başkanı Barış Osman yaptığı açış ve selamlama konuşmasında, gecede son yılların en kalabalık topluluğunu yakalamış olmanın gurur ve onurunu yaşadıklarını belirterek tüm konuklara derneği adına teşekkür etti. Batı Trakya Türklerinin birlik ve beraberlik içerisinde olmasının önemini altını çizen ve bunun da ancak ortak bir dil ve kültürle mümkün olabileceğinin belirten Osman, yeni nesillerin ana dilleri Türkçe’yi ve Türk kültürünü öğrenmeleri gerektiğini ve bunun için de anne ve babalara büyük görevler düştüğünü ifade etti. Bu noktada derneklerin önemli olduğunu, yaşaması ve yaşatılması gerektiğini not eden Osman, bunun da ancak Batı Trakya Türklerinin derneklere sahip çıkarak ve üye olarak mümkün olabileceğini vurguladı.

Ardından kürsüye gelen Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Çakır, birlik ve beraberliğin önemine değinerek Türkçe eğitim-öğretimi için Başkonsolosluğun kapılarının her zaman açık olduğunu ve bu konuda Batı Trakya Türklerinin her zaman kendilerinden yardım isteyebileceklerini ifade etti.

Gecede konuşan ABTTF Başkan Yardımcısı Ferruh Hasan, ABTTF’yi temsilen geceye katılmaktan duyduğu büyük mutluluğu paylaşarak ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ve Başkanlık Kurulu üyesi çalışma arkadaşlarının selamını iletti. Hasan, ABTTF’nin derneklerden ve Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinden aldığı güç ile Batı Trakya Türk toplumunun haklarını korumak ve haklı davasını dünyaya duyurmak için çaba göstermeye devam ettiğini belirterek derneklerin bu mücadelenin gelecek nesillere aktarıldığı yerler olup temel taşını oluşturduğunu kaydetti. Derneklerin Almanya başta Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerini bir arada tuttuğunu ve faaliyet gösterdikleri bölgelerde Batı Trakya Türk kültürünü yaşattığını ifade eden Hasan, gecenin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ederek tüm konuklara iyi eğlenceler diledi.

Konuşmaların ardından çocuklar tarafından folklor gösterisi sunuldu ve çocuk korosu sahne aldı. Geceye katılan yaklaşık 600 konuk, Batı Trakya’dan gelen Grup Özel’in çaldığı memleket türküleri ile gönüllerince eğlendi ve birbirleriyle sohbet ederek hasret giderdi.
GALERİ