ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gütersloh Aile Birliği derneğimiz Kültür ve Aile Gecesi düzenledi

20.02.2018
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği 17 Şubat 2018 Cumartesi günü Kültür ve Aile Gecesi düzenledi. Açık büfe yemekli ve canlı müzikli geceye ABTTF’yi temsilen Başkan Halit Habip Oğlu ailesiyle birlikte iştirak etti. İlginin büyük olduğu geceye ev sahibi derneğin yönetici ve üyelerinin yanı sıra aynı şehirde faaliyet gösteren ABTTF üyesi kardeş Gütersloh Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin başkanı Kenan Ramadan, Gütersloh ve çevre şehirler ile Hollanda’da yaşayan çok sayıda Batı Trakya Türk’ü katıldı. Geceye Rheda-Wiedenbrück ve Çevresi Türk İşçileri Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Gütersloh Türk Gücü ve Amasralılar Yardımlaşma Derneği’nin yönetici ve üyeleri de aileleriyle birlikte iştirak etti.

Kültür ve Aile Gecesi, ev sahibi Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği Başkanı İbrahim İbram’ın açış ve selamlama konuşması ile başladı. Gecede kendilerini yalnız bırakmadıkları için tüm konuklara teşekkür ederek konuşmasına başlayan İbram, dernek olarak yıllar sonra düzenledikleri bu gece ile Gütersloh şehri ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türklerinin bir araya gelmesine vesile oldukları için büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Gecede konuşan ABTTF Başkanı Habip Oğlu, bu tür kültür ve aile gecelerinde Almanya başta Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin bir araya gelerek hasret giderdiklerini ve hep birlikte eğlendiklerini belirterek, “Böyle gecelerde aynı örf ve adetler ile yetişmiş çocuklarımız birlikte eğleniyor ve birbirleriyle arkadaşlık kuruyorlar. Derneklerimiz ile varlığımızı koruyor ve çocuklarımızın asimile olmasını engelliyoruz. Onun için derneklerimize kendi evimizmiş gibi mutlaka sahip çıkmamız gerekiyor. Bu doğrulta ABTTF olarak Batı Trakya Türk kültürünün, örf ve adetlerinin Avrupa’da korunup yaşatılması için bir projeyi hayata geçirdik. Bu projenin ilk uygulaması olarak ABTTF’nin desteğiyle derneklerimiz ‘29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü’nü anma etkinlikleri düzenlediler” dedi. Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerinin eğitim ve dini özerkliğini hala iade etmediğini, bizzat seçtiği müftülerini tanımadığını, İskeçe Türk Birliği’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki davayı kazanmasına rağmen resmiyetine halen kavuşamadığını belirten Habip Oğlu, Batı Trakya Türk toplumuna yönelik tüm bu haksızlıkları dünya kamuoyuna duyurmak için ABTTF’nin bir nevi “Dışişleri Bakanlığı” gibi çalıştığının altını çizdi. Yunanistan’ın ABTTF’nin uluslararası alanda yürüttüğü yürüttüğü çalışmalarından çok büyük rahatsızlık duyduğunu not eden Habip Oğlu, ABTTF tarafından Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’ne sunulan yazılı bildirinin ardından Yunanistan’ın doğrudan şahsını hedef gösterdiğini ifade etti. Habip Oğlu, “Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti de her zaman yanımızda. Geçtiğimiz Aralık ayında anavatanımızın cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan, ülkemiz Yunanistan’ın cumhurbaşkanı ve başbakanının huzurunda uğradığımız ayrımcılık ve haksızlıklara vurgu yaptı. Ancak ülkemiz Yunanistan biz Batı Trakya Türklerine hala üvey evlat muamelesi yapıyor” dedi. Ocak 2018’de Ankara’da Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü belirten Habip Oğlu, kendilerinin ABTTF’nin misyonunun kolay olmadığını ve pes edilmemesi gerektiğini ifade ettiklerini, dolayısıyla Batı Trakya Türk toplumunun hakları için mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini ve asla pes etmeyeceklerini dile getirdi. Habip Oğlu, başta ev sahibi Gütersloh derneğinin başkanı İbrahim İbram ve yöneticileri olmak üzere gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek ve tüm konuklara iyi eğlenceler dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Tombala çekilişinin de yapıldığı gecede canlı müzik eşliğinde eğlenen Batı Trakya Türkleri birbirleriyle sohbet ederek hasret giderdiler.
GALERİ