ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

29 Ocak Milli Direniş Günü Lauf’ta düzenlenen bir tören ile anıldı

05.02.2018
29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü, Almanya’da Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üyesi derneklerin gerçekleştirdikleri törenler ile anıldı. Son olarak 4 Şubat 2018 Pazar günü ABTTF üyesi Lauf Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, 29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü 30. Yılı Anma Etkinliği gerçekleştirdi. Anma etkinliğine Federasyon’umuzu temsilen ABTTF Başkan Yardımcısı Ferruh Hasan iştirak etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ev sahibi Lauf Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Ömer’in açılış konuşması ile başlayan tören Ömer Ömer’in ve Azra Şerif’in Batı Trakya şiirleri ile devam etti. 29 Ocak 1988 ve 1990 olaylarına ilişkin sinevizyon gösterisi yapıldı ve Lauf derneği Onursal Başkanı Sali Hamza, döneme ait kişisel tanıklıklarını ve anılarını katılımcılar ile paylaştılar.

Anma etkinliğinde konuşan ABTTF Başkan Yardımcısı Ferruh Hasan, 29 Ocak 1988 ve 1990’da yaşanan olaylarında Yunan Devletinin Türk kimliğini yok saymaya yönelik baskılarına ve saldırılarına karşı Batı Trakya Türklerinin genci, yaşlısı, kadını ve erkeğiyle bir birlik olarak Yunan devletinin kararına direniş gösterdiğini vurguladı. ABTTF’nin Batı Trakya Türk toplumunun haklarını korumak ve savunmak üzere uluslararası alanda mücadele ettiğini belirten Ferruh Hasan, ABTTF derneklerinin bu mücadelenin gelecek nesillere aktarılmasında temel yapı taşları olduğunun altını çizdi.

Ferruh Hasan’ın konuşmasının ardından Lauf Mevlana Camii Hocası Saruhan Şenol duygusal bir konuşma gerçekleştirdi. Etkinlik ev sahibi derneğin Kadınlar Kolu tarafından hazırlanan ikramlar ile son buldu.

GALERİ