ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Lauf şehrinde üçüncü iftarını verdi

19.06.2017
ABTTF üye derneklerini canlandırma amacı doğrultusunda üçüncü kez iftar programı düzenledi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), içinde bulunduğumuz on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayında üçüncü ve son iftar yemeğini 17 Haziran 2017 tarihinde verdi. Lauf Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına ABTTF’yi temsilen Başkanı Halit Habip Oğlu ile Başkan Yardımcıları Sami Yusuf, Aydın Ahmet, Ferruh Hasan ve Serdar Kalekoğlu katıldı. İftar programına Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Lauf Mevlana Camii Din Görevlisi Şemsettin Arslan ile cami derneğinin yöneticileri de katıldı. Lauf derneğinin üyelerinin eş ve çocukları ile katıldığı iftar programına dernek yönetiminin özel daveti üzerine derneğin vefat etmiş üyelerinin eşleri de iştirak etti.

Oldukça samimi bir havada ve coşku içerisinde geçen iftar programında Batı Trakya Türk toplumunu sorunları ile Yunanistan’da yaşanan güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Düzenlenen iftar programı vesilesiyle kadınlar ilk kez Lauf derneğinin lokaline gelirken gelecek ay içerisinde dernek çatısı altında kadınlar kolunun kurulması ve kadınların her ayın Cumartesi günü dernek lokalinde düzenli olarak bir araya gelmesi kararlaştırıldı.

ABTTF’nin iftar programlarını değerlendiren ABTTF Başkanı Habip Oğlu, “ABTTF olarak 2017 Ramazan ayında ilki Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’miz, ikincisi Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’miz, üçüncüsü ve sonuncusu da Lauf Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’mizin ev sahipliğinde düzenlediğimiz ABTTF iftar programları amacına ulaşmış olup her üç iftar programımıza da kadın ve çocuklarımız yoğun bir katılım göstermiştir. ABTTF’nin üye dernekleri ile birlikte Batı Trakya dışında, gurbette gerçekleştirdiği bu gibi kültürel ve sosyal faaliyetler, yabancı bir ülkede yaşayan Batı Trakya Türklerinin örf ve adetlerini koruması ve bunların gelecek nesillere aktarılması içindir. Bunu da ancak derneklerimizi ‘evimiz’ olarak görüp onlara sahip çıkarak, eş ve çocuklarımız ile büyük bir aile gibi hep birlikte ve dostlarımız ile ele ele vererek gerçekleştirebiliriz” dedi.
GALERİ