ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Ramazan ayında ikinci iftarını Viersen’de verdi

13.06.2017
Dernekleri canlandırma çabası hızla devam ediyor, ikinci iftar programı gerçekleşti!

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), onbir ayın sultanı mübarek Ramazan ayında ikinci iftarını 10 Haziran Cumartesi günü Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin ev sahipliğinde verdi. İlk iftar programını 4 Haziran’da Meschede’de gerçekleştiren ABTTF’nin Cumartesi günü Viersen’de verdiği ikinci iftara ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, ABTTF Sosyal Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aydın Ahmet, ABTTF Gençlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Serdar Kalekoğlu katıldılar.

Viersen ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türklerinin aileleri ile birlikte katıldığı iftar programında ev sahibi Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve ABTTF Gençlik Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serdar Kalekoğlu kısa bir açılış ve selamlama konuşması gerçekleştirdi. Konuşmasında Kalekoğlu, ABTTF Başkanlık Kurulu üyesi olarak ABTTF üyesi dernekleri canlandırmak amacıyla bu yıl farklı derneklerin ev sahipliğinde üç iftar düzenleme kararı aldıklarını söyleyerek ABTTF’nin Ramazan ayındaki ikinci iftarına Viersen derneğinin ev sahipliği yapmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Serdar Kalekoğlu’dan sonra söz alan ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, onbir ayın sultanı Ramazan ayının tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başladı. Ramazan ayında tüm Müslümanların yaşadıkları yerlerde her akşam biraraya gelerek iftarlarını birlikte yaptıklarını belirten Habip Oğlu, gurbette iftarların öneminin daha da önemli olduğunu belirterek iftar programına ev sahipliği yapan Viersen derneği yönetimine ve organizasyonda katkısı olan herkese teşekkür etti. ABTTF’nin Batı Trakya Türkleri için verdiği mücadeleyi Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türklerinin zaten bildiğini söyleyen Habip Oğlu, konuşmasında derneklerin bölgede yaşayan Batı Trakya Türklerinin gelenek ve göreneklerinin devam ettirilmesindeki önemine dikkat çekti. “Derneklerimiz olmasaydı, burada Batı Trakya Türk varlığı da olmayacaktı” diyen ABTTF Başkanı, derneklere sahip çıkmaları gerektiğini belirtti. Bunun ancak birlik ve beraberlik sayesinde mümkün olacağını söyleyen Habip Oğlu derneklerin bölgelerinde çeşitli faaliyetler düzenlemeleri gerektiğini belirtti, ABTTF’nin de bu tür olanakları sağlaması gerektiğini söyledi. Habip Oğlu, “Birlik ve beraberlik içerisinde olduktan sonra yapılamayacak bir şey yok” dedi. Konuşmasının sonunda Habip Oğlu, tüm Batı Trakya Türklerinin Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ederek herkesin yaklaşan Ramazan bayramını de tebrik etti.

İftar sonrasında misafirler birlikte sohbet ettiler, dernekler ve ABTTF’nin çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunup Yunanistan’daki Batı Trakya Türklerinin sorunlarını değerlendirdiler.
GALERİ