ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri Meschede şehrindeki kültür ve aile gecesinde bir araya geldi

28.11.2016
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 26 Kasım 2016 tarihinde Kültür ve Aile Gecesi düzenledi. ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ile ABTTF Başkan Yardımcıları Sami Yusuf, Aydın Ahmet ve İsmail Rüşüt’ün iştirak ettiği geceye Meschede şehri ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türkleri katıldı.

Kültür ve Aile Gecesi ev sahibi Meschede derneğinin Sosyal Faaliyetlerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Aydın Ahmet’in yaptığı selamlama konuşması ile başladı. Ardından kürsüye gelen ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, Meschede derneğinin başkanı Tuncay Kara Çoban Mehmet ve yönetim kurulu üyelerini düzenledikleri bu güzel gece dolayısıyla tebrik ederek ABTTF’yi temsilen Başkanlık Kurulu üyesi arkadaşları ile birlikle geceye katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Derneklerin Batı Trakya Türklerini bir çatı altında toplaması nedeniyle çok büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Habip Oğlu, düzenledikleri bu tür gecelerin Batı Trakya Türkleri arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirdiğini, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın kültürünün, örf ve adetlerinin yaşatılıp muhafaza edilmesine ve yeni nesillere aktarılmasına büyük katkı sağladığını ve azınlık mensuplarının Almanya’da asimile olmaması için çok önemli olduğunu dile getirdi. ABTTF’nin Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının çözümüne yardımcı olmak için uluslararası platformlarda yürüttüğü çalışmalarına aralıksız devam ettiğini belirten Habip Oğlu, tüm konukların yaklaşan 2017 yılını kutlayarak yeni yılın herkes için sağlık, huzur, mutluluk ve başarı dolu geçmesini diledi.

Geceye katılanlar derneğin Kadınlar Kolu’nun hazırladığı farklı ve leziz tatlılardan yiyerek canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.
GALERİ