ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Η αντιπροσωπεία της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης πραγματοποιήσε μια επίσκεψη εργασίας στο Νότιο Tirol

30.05.2016
Ύστερα από πρόσκληση της Αυτόνομης Διοίκησης του Νότιου Tirol πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη που συζητήθηκε για την ανάπτυξη της Δυτικής Θράκης προς τις οικονομικές πλευρές, του τουρισμού, στην αγροτική ανάπτυξη και τη γεωργία.

Υπό την καθοδηγεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης(ABTTF) τα μέλη της τούρκικης μειονότηατας των Δημάρχων και υπεύθυνους από την Γεωργία-Κτηνοτροφία Ινστιτούτο Ερευνών η αντιπροσωπεία της τούρκικης μειονότητας στις 26 - 29 Μάιος το 2016 τα γερμανικά και Λάντεν μειονοτήτων στην Ιταλία, πραγματοποιήσαν μια επίσκεψη εργασίας στο Νότιο Tirol. Η επίσκεψη εργασίας με την ηγεσία τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEΝ) και Πρόεδρος της (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπογλου επίσης πήραν μέρος ο Αντιπρόεδρος της ABTTF Μεσούτ Χασάν και ο υπάλληλος του γραφείου της ABTTF στις Βρυξέλλες Γιακούπ Ουζούν, ο Δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καδή, ο Δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καπζά, ο δημοτικός Σύμβουλος Αρριανών Χατζί Μεχμέτ Ριντβάν , ο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τον Ερευνητικό Ινστιτούτο (THAE) για την Γεωργία-Κτηνοτροφία Χουσεΐν Σaδiκ και ο Διοικητικός Σύμβουλος Ονούς Μουσταφά.

Η αντιπροσωπεία της τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης συναντήθηκε με ανωτέρους υπαλλήλους της Αυτόνομης Διοίκησης του Νοτίου Tirol, με επίσκεψη τον τόπο που ζουν τις μειονότητες Γερμανικό και Λάντεν και συζητήθηκαν οι εμπειρίες τους.

Το βράδυ στις 26 Μαΐου 2016 στο Νότιο Tirol ο Περιφερειαρχής Υπουργός Γεωργίας και Δασών Arnold Schuler, στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή στην Αντπροσωπεία της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης έλαβε μέρος και μέλος της Γερμανικής μειονότητας και βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) Herbert Dorfmann. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε μαζί με ξεναγό την αγορά αγροτών της Sterzing την Παρασκευή στις 27 Μαΐο , από τον Πρόεδρο Αγορά Αγροτών της Sterzing Bernhard Augenthaler ενημερώθηκαν από άποψη του τουρισμού και της γεωργίας, καθώς και σχετικά με την έννοια την αγορά αγροτών (Bauernmarkt). Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον σύλλογο Τουρισμού της Sterzing και παρουσιάστηκε το μοντέλο του τουρισμού από τον Διευθήντη του Συλλόγου Josef Turin. Η αντιπροσωπεία σχετικά με την τρέχουσα πολιτική του Νότιο Tirol την ίδια ημέρα με τον Πρόεδρο της Αυτόνομης Διοίκησης Arno Kompatsch πάνω σε Υγεία, Αθλητισμού, Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υπουργός Ίσων Ευκαιριών και με την πρώην Αντιπρόεδρο FUEN Martha Stocker συναντήθηκαν ξεχωριστά.

Ένα περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι (Rai Südtirol ) με πρόγραμμα που σχετίζονται με τις μειονότητες και την Δυτική Θράκη, η τουρκική αντιπροσωπεία της Τούρκικης Μειονότητας κατά τη διάκεια της επίσκεψης στη πόλη Sterzing με συνοδεία το τηλεοπτικό κανάλι προς το τέλος με τον Πρόεδρο της ABTTF και Αντιπρόεδρος της FUEΝ Χαλίτ Χαμπίπογλου και με τον Δήμαρχο Μύκης Τζεμίλ Καπζά έκαναν μια συνέντευξη. Το Σάββατο στις 28 Μαΐο η αντιπροσωπεία της τούρκικης μειονότητας Δυτικής Θράκης πήγαν σε περιοχές όπου ζει η μειονότητα της Λάντεν, ενώ επισκέφθηκαν το Μουσείο Λάντεν και από τους υπεύθηνους έλαβαν πληροφορίες σχετικά για την γεωργία στις ορεινές περιοχές και για τουρισμό και τη σύνδεση ανάμεσα τους. Ο αντιπροεδρός της FUEN και μέλος του Ιταλικού κοινοβουλίου επίσης μέλος της μειονότητας Λάντεν Daniel Alfreider έδωσε ένα γεύμα προς τιμήν της αντιπροσωπεία στην ορεινή περιοχή.
ΓΚΑΛΕΡΙ