ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Espelkamp Derneğimizden Aile Gecesi

11.05.2015
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Espelkamp Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’miz 9 Mayıs 2015 tarihinde Kültür ve Aile Gecesi düzenledi. Geceye ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, ABTTF Yönetim Kurulu üyesi Sami Yusuf ve ABTTF Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Aptioğlu iştirak etti.

ABTTF üyesi Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı Özkan Reşit ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Espelkamp Ulucami Derneği Başkanı Saadetin Ekiz’in katıldığı aile gecesinde Espelkamp Derneği Başkanı Engin Cingur misafirleri selamladı. Akabinde ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, Espelkamp Derneği’nin Başkanı Engin Cingur’u ve yeni göreve gelen yönetim kurulunu tebrik etti, seçimin Espelkamp ve çevresindeki Batı Trakya Türkleri için hayırlı olmasını dilediğini belirtti. Habip Oğlu, Yunanistan’ın 25 Ocak’ta erken seçime gittiğini, tüm ülkenin umut içinde sandık başına giderek değişim istediğini ve bu sebeple SYRIZA’ya oy verdiğini belirtti. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın da PASOK ya da Yeni Demokrasi Partisi’ni değil değişim sözü veren SYRIZA’ya oy verdiğini söyleyen Habip Oğlu, erken genel seçimde üç azınlık milletvekili ile SYRIZA’yı desteklediklerini kaydetti. Ancak erken seçimden bu yana 100 gün geçtiğini belirten Habip Oğlu, ülkede hiçbir değişim gerçekleşmediğini söyledi. Makedonya-Trakya Bakan Yardımcısı olarak koalisyon ortağı ANEL’den Maria Kollia-Tsaroucha’nın getirildiğini belirten Habip Oğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın geçiminin yüzde 80’inin tarıma dayanmasına rağmen Kırsal Kalkınma Bakan Yardımcısı olarak yine ANEL’den Panayotis Siguridis’in göreve getirildiğini ifade etti. Habip Oğlu dahası Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Eğitim Müdürü olarak atanan Panayotis Keramaris’in de ANEL üyesi olduğunu kaydetti, göründüğü üzere PASOK ya da Yeni Demokrasi veya SYRIZA iktidarı arasında azınlık açısından bir değişiklik olmadığını azınlığa karşı tutumun bir devlet politikası olduğunu belirtti.

Habip Oğlu, “O nedenle bizler azimle ve özgüvenle mücadelemize devam etmeliyiz. Geçmişe kıyasla bugün artık yalnız değiliz. Bizimle aynı kaderi paylaşan milyonlarca azınlık ile dayanışma içerisindeyiz. Bu dayanışmanın en güçlü örneği de 13-17 Mayıs 2015 tarihlerinde bölgemizde, Batı Trakya’mızda sergilenecek. Avrupa’nın farklı ülkelerinden yaklaşık 150 kişi bizim de üyesi olduğumuz FUEN Kongresi için Gümülcine’ye gelecek, azınlığımızın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek FUEN Kongresi’ne katılacak” diye konuştu.

ABTTF Başkanı’nın konuşmasının ardından geceye katılan misafirler eğlendiler, birlikte olmanın keyfini çıkardılar.
GALERİ