ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Η ABTTF τις επιθέσεις μίσους τα ανάφερε στον ΟΑΣΕ

30.04.2015
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), παρέδωσε την αναφορά οι επιθέσεις μίσους κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και στο γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ODIHR).

Την προετοιμασία της έκθεσης του 2014 για εγκλήματα μίσους ODIHR καλώντας να συμβάλουν στην παρούσα έκθεση, η αναφορά του 2014 θα δημοσιευθεί στη Διεθνή Ημέρα Ανεκτικότητας στις 16 Νοεμβρίου 2015. 57 χώρες μέλη του ΟΑΣΕ συμμετέχοντες για εγκλήματα μίσους και τις επιθέσεις που συμβαίνουν, ο ΟΑΣΕ δημοσιεύει στην έκθεσή του τα εγκλήματα μίσους κάθε χρόνο, επίσης τα μεταφέρει μέσω της διεύθυνσης διαδικτύου hatecrime.osce.org τα δεδομένα για τα εγκλήματα μίσους και τις επιθέσεις και απέναντι σε αυτά τις αντιδράσεις των κυβερνήσεων και των πολιτών.

Η ABTTF στην αναφορά που παρέδωσε στον ΟΑΣΕ περιέχει με αδικήματα μίσους που έγιναν κατά τα μέλη της μειονότητας της Δυτικής Θράκης, στις θρησκευτικές οργανώσεις και τους τόπους λατρείας και των μειονοτικών οργανώσεων στο διάστημα του 2014 και Ιανουάριος-Απρίλιος το 2015. Εν προκειμένου η ABTTF ανάφερε και την εμπρηστική επίθεση στο τζαμί Μαχμούτ Αγά στη περιοχή Γενιτζέ μαχαλέ της Κομοτηνής την Παρασκευή στις 17 Απριλίου το 2015, επίσης την ίδια ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε η επίθεση στο τέμενο της γειτονίας Αλανκουγιού. Η ABTTF, μετάφερε στην αναφορά της και την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου το 2015 από άγνωστο ή αγνώστους στο Αθλητικό , Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Σύλλογο Μουσουλμάνων του Διδιμοτείχου Έβρου.
ΓΚΑΛΕΡΙ