ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Lippstadt Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği 29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü konulu konferans düzenledi

03.02.2015
Lippstadt Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, 29 Ocak anma etkinlikleri çerçevesinde “1923’ten Günümüze Batı Trakya Türklerinin Mücadelesi” başlıklı konferans düzenledi. Geçtiğimiza aylarda açılan yeni dernek lokalinde gerçekleştirilen konferansta Dernek Başkanı Alpay Ahmet açış konuşması yaparak misafirleri selamladı; 29 Ocak 1988 ve 1990 olayları sırasında yaşananlar ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın o dönemde gösterdiği haklı tepkiyi dile getirdi. 29 Ocak 1988 olaylarının hemen ardından 28 Şubat 1988 tarihinde kurulan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyon’unun (ABTTF) ilk başkanı Cafer Alioğlu’nun hayatının anlatılmasının ardından Cafer Alioğlu, Batı Trakya’nın tarihçesini aktardı; 1988 olaylarının ardından Federasyon’un nasıl kurulduğunu misafirler ile paylaştı. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın lideri rahmetli Dr. Sadık Ahmet’in hayat hikayesini anlatan Alioğlu, Sadık Ahmet’in mücadele azmi ve kararlılığını örnekleri ile aktardı.

Alioğlu’nun sunumundan sonra yazar ve şair Nermin Mustafa Sütçü, Batı Trakya’da yaşanan 29 Ocak olayları ve kendi hayat hikayesini aktardı. Ardından Milli Direniş Günü’nü anlatan bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Nermin Mustafa Sütçü’nün okuduğu şiirin ardından ABTTF Yönetim Kurulu üyesi Aydın Ahmet, ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu’nun selamını ileterek Habip Oğlu’nun 29 Ocak Milli Direniş Günü anma etkinlikleri vesilesiyle Yunanistan’da olduğunu dile getirdi. Ahmet, yeni dernek lokaline kavuşan Lippstadt derneğini tebrik etti. Konferansın kapanış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Alpay Ahmet, tüm misafirlere katılımları dolayısıyla teşekkürlerini bildirdi. Konferansa, Lippstadt kenti ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türklerinin yanı sıra ABTTF üyesi Gütersloh Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği ile Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin yönetici ve üyeleri de iştirak etti.
GALERİ