ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türkleri Almanya’nın Viersen şehrindeki aile gecesinde bir araya geldi

10.11.2014
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 8 Kasım 2014 tarihinde Aile Gecesi düzenledi. Derneğin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Aile Gecesi’ne ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ailesi ile birlikte iştirak ederken Viersen şehri ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türkleri ile Batı Trakya Türk dostları katıldı.

ABTTF Başkanı: Batı Trakya Türk Azınlığı Avrupa’daki diğer azınlıklar ile dayanışma içerisinde

Aile Gecesi’nde açış konuşmasını yapan derneğin Genel Sekreteri Gökhan İnce, tüm konukları selamladıktan sonra dernek olarak düzenledikleri gecenin amacının Viersen şehri ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türklerini yılda bir defa da olsa bir araya getirmek ve birlikte eğlenmek olduğunu söyledi. İnce’nin ardından konuşan ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, böyle güzel bir gecenin düzenlenmesinden dolayı dernek Başkanı Osman Osman ve Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ederek geceye katılanları selamladı. Bu gibi etkinliklerin Batı Trakya’dan uzakta Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri için çok önemli olduğunun altını çizen Habip Oğlu, Viersen derneği sayesinde aileleri ile birlikte Almanya’nın değişik şehir ve bölgelerinden geceye katıldıklarını, özel hayatlarında geçim mücadelesi verdiklerini ve aile geceleri sayesinde eğlendiklerini, aile gecelerinde eş, akraba ve dostların bir araya geldiklerini, çocuk ve gençlerin aynı örf, adet ve kültürü paylaşan diğerleri ile arkadaşlık bağları kurduklarını ifade etti ve bu imkanı sağlayan başta dernek Başkanı Osman Osman olmak üzere Yönetim Kurulu üyeleri ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Konuşmasının devamında Habip Oğlu, “Azınlığımızın sorunlarının çözümünde ne yazık ki bir adım ilerleme yaşanmamıştır. Ancak ben bu akşam Azınlığımızın karşı karşıya olduğu sorunlarından bahsetmeyeceğim, zira sizler bunları zaten çok iyi biliyorsunuz. Bununla birlikte ABTTF’nin son yıllarda gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ve attığı adımlar sayesinde Batı Trakya Türkleri artık Avrupa’da tek başlarına bırakılmış ve yalnız değiller. 2015 yılının Mayıs ayında Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan azınlıkların temsilcilerinin tümü beş gün süreyle Gümülcine’ye gelecek ve Azınlığımzın sorunları detaylarıyla ele alınacak. Batı Trakya Türk Azınlığı olarak bitzler artık İtalya’nın Güney Tirol bölgesi ile Danimarka’daki Alman azınlıkları, Almanya’daki Dan ve Sorb azınlıkları, Romanya ve diğer ülkelerdeki Macar azınlıkları, Fransa’daki Breton azınlığı gibi Avrupa’daki 90’ın üzerindeki azınlıkla dayanışma içerisindeyiz” dedi ve Aile Gecesi’ne katılan herkese iyi eğlenceler diledi. Geceye katılanlar Grup Sevenler’in şarkıları eşliğinde geç saatlere kadar eğlendi.

*Fotoğraf: Grup Sevenler
GALERİ