ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İngiltere’de yaşayan Batı Trakya Türkleri geleneksel Kurban Bayramı etkinliğinde bir araya geldiler

17.10.2014
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği Kurban Bayramı etkinliği bu yıl 3 Ekim 2014 tarihinde Londra’daki Antalya Restaurant’da gerçekleşti. Etkinliğe Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Londra Temsilciliği’nden Konsolos Mustafa Beyazbayram, “Network of Students (NOS)” isimli İngiltere merkezli ögrenci kuruluşunun yetkilileri, dernek yöneticileri ve üyeleri ile İngiltere’de yaşayan Batı Trakya ve Bulgaristan Türkleri katıldı.

Konsolos Mustafa Beyazbayram yaptığı konuşmada, etkinlikte bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek dernek üyeleri arasındaki birlik ve beraberliğin kendisi için bir ilham kaynağı olduğunu söyledi. KKTC Londra Temsilciliği’nin İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin etkinliklerinde ve faaliyetlerinde her zaman yanında olacağını belirten Beyazbayram, etkinliğe katılan davetlilerin bayramını tebrik ederek konuşmasına son verdi.

Dernek Başkanı Rıdvan Hacıbedel ise gençlerin talebi ile ilk kez bu boyutta düzenlenen etkinliğe katılan yeni simalardan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Konuşmasının devamında Kurban Bayramı’nın öneminin ve bu özel günlerde birlik ve beraberliğin daha büyük bir anlam ifade ettiğinin altını çizen Hacıbedel herkesin bayramını kutladı.

Müzisyen Emre Eyüboğlu’nun sahne aldığı ve canlı müzik eşliğinde geç saatlere kadar süren etkinlik boyunca çalınan Ege ve Rumeli türkülerine eşlik eden davetliler, bayram havasını Londra’da doyasıya yaşadı. Etkinliğin en neşeli anı ise dernek yöneticilerinin çocuklara hazırladığı sürprizdi. Çocuklar için alınan hediyeler dağıtılırken miniklerin o anki sevinçleri görülmeye değerdi.
GALERİ