ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği bilimsel çalışmalara desteğini devam ettiriyor

25.08.2014
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’mizin katkılarıyla, internet ortamında yayınlanan, hakemli dergiler arasında önemli bir yeri olan ve büyük okuyucu kitlesine sahip “History Studies” dergisinin Şubat 2014 tarihli sayısında ‘Geçmişten Günümüze Yunanistan’da Türkler’ adı ile özel sayı olarak çıkan çalışma basılı hale getirilerek okuyucularla buluştu.

Düzenlediği dayanışma ve sosyal içerikli organizasyonların yanı sıra akademik içerikli etkinlikler gerçekleştirmesiyle de bilinen İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’miz yine bir bilimsel çalışmaya destek vererek önemli bir başarıya imza attı. Prof. Dr. Osman Köse, Yrd. Doç. Dr. Serkan Yazıcı, Dr. Sebahattin Abddurahman ve Dr. Şevket Hylton Akyıldız’ın editörlüğünü yaptığı özel sayı Yunanistan’daki Türkleri konu alan toplam dokuz makaleden oluşuyor.

Batı Trakya Türkleri ile ilgili çalışmalar arasında önemli bir yer tutacak olan bu yayın hakkında İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı ve ABTTF Başkan Yardımcısı Mehmet Rıdvan Hacıbedel yaptığı açıklamada, “Bilimsel içerikli çalışmalara her zaman destek vermiş bir dernek olarak, böyle bir çalışmayı sonlandırdığımız için çok mutluyuz. Bilindiği gibi, yine bundan 4 sene önce derneğimiz Batı Trakya Türkleri Edebiyatı’nın başka bir dilde (İngilizce’de) ilk antolojisi olma özelliğini taşıyan ‘Aynı Gökyüzü Altında’ isimli şiir kitabı çalışmasını gerçekleştirmiş ve bu çalışma da BAKEŞ tarafından yayınlanmıştı. Yunanistan’daki Türkler ile ilgili hazırlanan bu özel sayı calışmasını da haber aldığımız andan itibaren Yönetim Kurulu olarak, bu çalışmanın basımı üzerinde durduk. Böyle bir girişimin çok yerinde olacağı kararıyla birlikte gerekli çalışmaları yaptık ve başarıyla sonlandırdık. Şimdi de bu güzel eseri başta Batı Trakya Türkleri ve tüm ilgilenenlerin dikkatine sunmanın sevincini yaşıyoruz. Kütüphanelerde olması gereken güzel bir çalışma oldu. Gerek dergi yönetimi, gerekse değerli hocalarımız bizim bu düşüncemize çok sıcak baktılar ve destek verdiler, kendilerine cok teşekkür ediyoruz. Ayrıca makaleleri ile katkı sağlayarak tarihe ışık tutan ve bizleri bilgilendiren birbirinden değerli bilim insanlarına da teşekkür eder, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar dileriz. Bilimsel çalışmalara, özellikle yayınlara önem verdiğimiz ölçüde kalıcı ve etkili olabileceğimize, bu sebeple tüm Batı Trakya sivil toplum kuruluşlarını böyle çalışmalara, özellikle gençleri teşvik ederek katkı yapmalarının gerekli olduğuna inanıyorum. Tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi ancak bu yöntemle kalıcı kılabiliriz. Bizim İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak bu tür çalışmalara katkı yapmak her zaman önceliğimiz olacaktır.” dedi.

İlgilenenler bu özel sayıyı İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği yetkilileri ile temasa geçerek derneğe bağış karşılığında temin edebilirler. Yayını internet üzerinden okumak isteyenler ise aşağıdaki linkten bu özel sayıya ulaşabilirler: http://www.historystudies.net/Anasayfa.aspx
GALERİ