ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Fürth/Nürnberg derneğimizden Kültür ve Aile Gecesi

20.05.2014
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Fürth/Nürnberg Batı Trakya Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’miz 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü Kültür ve Aile Gecesi düzenledi. Yaklaşık 200 misafirin katıldığı geceye ABTTF’yi temsilen Genel Sekreter Gökhan Kocaveli katıldı. Geceye üye derneklerimizden Höchst i. Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi As Başkanı Erol Amet, Genel Sekreter Nedim Kocaveli ve Yardımcı Sekreter Doğan Hasan, Feuchtwangen Batı Trakya Türk Kültür Derneği Başkanı Hasan Hasanoğlu, Schweinfurt Batı Trakya Türk Aile Birliği Başkanı Hasan Hüseyin ve Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’ni temsilen Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Eski Başkanı ve ABTTF Yönetim Kurulu Eski Üyesi Bülent Ekrem katıldılar.

ABTTF Genel Sekreteri Gökhan Kocaveli: Soma’da gerçekleşen maden faciası nedeniyle ABTTF camiası olarak büyük bir üzüntü içerisindeyiz

Kültür ve Aile Gecesi’nde açılış konuşmasını Dernek Başkanı Mehmet Emin gerçekleştirdi. Gecede konuşan ABTTF Genel Sekreteri Gökhan Koca Veli, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın anavatanı Türkiye’de, Manisa Soma’da gerçekleşen maden faciası nedeniyle ABTTF camiası olarak büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını belirterek faciada yaşamını yitiren 301 madenciye Allah’tan rahmet, anavatanımıza başsağlığı ve sabırlar diledi.

ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu’nun çok yakın bir arkadaşının düğünü nedeniyle geceye katılamadığını söyleyen Kocaveli, ABTTF Başkanı’nın ve ABTTF Yönetim Kurulu’nun selamlarını misafirlere iletti. Fürth/Nürnberg Batı Trakya Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin kuruluşundan bugüne bölgesinde Batı Trakya Türk kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalıştığını, Batı Trakya’dan binlerce kilometre uzakta yaşayan Batı Trakya Türkleri arasında dayanışma ve yardımlaşma sağladığını söyleyen ABTTF Genel Sekreteri, bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen dernek yönetim kurulu başta olmak üzere dernek üyelerini tebrik etti.

2015’te FUEN Kongresi Batı Trakya’da

ABTTF’nin uluslararası alanda gerçekleştirdiği çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini söyleyen ABTTF Genel Sekreteri, son olarak 7-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında Almanya-Danimarka sınır bölgesinde düzenlenen Avrupa Halkları Federal Birliği’nin (FUEN) yıllık kongresine katıldıklarını ve Federasyon’umuzun büyük çabaları sonucunda kongrede FUEN Başkanı tarafından bir sonraki yıl, yani 2015 yılındaki kongrenin Azınlığımızın ev sahipliğinde Batı Trakya’da düzenleneceği resmi olarak ilan edildiğini müjdeledi. Son olarak ABTTF Genel Sekreteri, ABTTF olarak Yunanistan’da 18 ve 25 Mayıs’ta yapılacak yerel ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yarışacak DEB Partisi başta Azınlığımız mensubu tüm adayları desteklediklerini, tüm adaylara can¬-ı gönülden başarılar dilediklerini ifade etti.

Grup Sevenler’in sahne aldığı gecede tombala çekilişi sonucunda misafirlere sürpriz hediyeler verildi.
GALERİ