ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Fürth/Nürnberg Derneğimiz 23 Nisan Şenliği’ne katıldı

05.05.2014
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üyesi Fürth/Nürnberg Batı Trakya Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, T.C. Nürnberg Başkonsolosluğu’nun himayesinde gerçekleştirilen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Şenliği’ne katıldı.

27 Nisan 2014 Pazar günü Fürth Stadthalle’de çok sayıda sivil toplum kuruluşunun ve sponsorların desteğiyle çok büyük bir coşkuyla kutlanan şenlikte Fürth/Nürnberg Batı Trakya Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’mizin yöneticileri aktif şekilde görev aldılar.

Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu yaklaşık 2000 kişinin iştirak ettiği şenlik saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı ve Alman Milli Marşının okunmasıyla başladı. Türk, Rus, Vietnam, Tamil ve Alman çocuk gruplarının şarkı ve dans gösterileri yer aldı. Açılış konuşmasını T.C. Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya’nın yaptığı şenliğe Fürth Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Thomas Jung, Bavyera Eyaleti Milletvekilleri Arif Taşdelen ile Petra Guttenberger ve Orta Frankonya Eğitim Müdürü Dirk Vollmar da katılarak birer konuşma yaptılar. Nürnberg Belediye Meclisi’nden Aynur Kır, Yasemin Yılmaz, Fürth Belediye Meclisi’nden Ayhan Yeşil ve Aydın Kaval, Zirndorf Belediye Meclisi’nden Murat Bülbül eğlenceye katılarak destek verdiler.

Cemalettin Özdemir yönetiminde Türk müzesinden tarihi Türk halkları defilesinin çocuklar tarafından sunulduğu, halk danslarınını minikler tarafından sergilendiği, şiirlerin okunduğu, 23 Nisan şarkılarının söylendiği şenlikte uluslararası çocuk grupları Almanya’dan Yunanistan’a, Rusya’dan Hindistan’a, Orta Asya’dan Vietnam’a kadar dans ve müzik perfomansları sergilediler.

T.C. Nürnberg Başkonsolosluğu’nun bölgedeki Türk öğrenciler arasında yaptığı 23 Nisan resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Başkonsolos Asip Kaya sahnede ödüllerini takdim etti. Kapalı salonda kurulan mini panayırda çocuklar ebru sanatı ile tanıştılar, palyançolar balondan figür yapma hünerlerini sergilediler.

*Fotoğraf: https://www.facebook.com/pages/TC-N%C3%BCrnberg-Ba%C5%9Fkonsoloslu%C4%9Fu/103294136455211?ref=hl
GALERİ