ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türkleri Viersen derneğimizin Aile Gecesi’nde biraraya geldi

18.02.2014
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üyesi Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, 15 Şubat 2014 tarihinde Aile Gecesi düzenledi. Viersen Maxim Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen geceye ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ve Batı Trakya Türk derneklerini ziyaret etmek amacıyla Almanya’da bulunan Dostluk, Eşitlik, Barış(DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş katıldı. Geceye ABTTF’nin kurulduğu tarih 1988’den 2001’e kadar Federasyon’da görev almış Muzaffer Nalbantoğlu ile Almanya’da Batı Trakya Türk derneklerinin kurulmasında önemli bir rol üstlenmiş olan Cafer Hasan da katılımları ile onur verdiler.

Gecede açış konuşmasını Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Osman yaptı. D.E.B. Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu’nun da konuşma yaparak Batı Trakya Türklerine seslendiği gecede Almanya’da Batı Trakya Türk derneklerinin kurulmasında önemli bir rol üstlenmiş olan Cafer Hasan da bir konuşma yaparak Batı Trakya Türk Azınlığı’nın demokratik hak ve özgürlükler mücadelesinin öneminin altını çizdi.

Tüm Batı Trakya Türklerinin ve Batı Trakya dostlarının davetli olduğu geceye ABTTF üyesi Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği, Düsseldorf Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Gütersloh Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği, Schweinfurt Batı Trakya Türk Aile Birliği ile Feuchtwangen Batı Trakya Türk Kültür Derneği’nin yöneticileri iştirak ettiler.

Aile gecesine katılan tüm misafirler Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin çok sevdiği ve yakından tanıdığı Grup Sevenler’in şarkıları ile doyasıya eğlendiler.



GALERİ