ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü andılar

04.02.2014
Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü özel etkinlikler ile andılar. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üyesi dernekler kuruldukları bölgelerde, Almanya’nın farklı şehirlerinde, dernek lokallerinde gerçekleştirdikleri anma etkinlikleri ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tarihine Milli Direniş Günü olarak geçen 29 Ocak 1988 ve 1990 olaylarını tartışarak, günümüz mücadelesinde Milli Direniş Günü döneminin ruhunun öneminin altını çizdiler.

Bonn, Höchst, Meschede, Kelsterbach, Münih, Stuttgart ve Feuchtwangen’de anma etkinlikleri düzenlendi

Bonn ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Derneği, Höchst i. Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi, Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bavyera Batı Trakya Türkleri Aile Birliği, Stuttgart ve Geniş Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği dernek lokallerinde gerçekleştirdikleri anma etkinliklerinde 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü andılar. Feuchtwangen Batı Trakya Türk Kültür Derneği’nin gerçekleştirdiği anma etkinliğine dernek yönetici ve aileleri ile Nürnberg’den misafirler katıldı. Feuchtwangen’deki anma etkinliğine Feuchtwangen Belediye Başkanı Patrick Ruh, Belediye Meclisi Adayı Achim Röhrer, Nürnberg Belediye Meclisi Adayı İsmail Akpınar, Feuchtwangen Belediye Meclisi Adayı Burç Başlı da iştirak ettiler.

Dernek yöneticileri ve üyelerinin aileleri ile birlikte katıldıkları anma etkinliklerinde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın dönemin siyasi ve ekonomik baskısına karşı tek vücut olarak meydanlara çıkarak tepki gösterdiği ifade edildi, 1988 ve 1990 yıllarındaki sergilenen mücadele ruhunun bugüne de ışık tuttuğu ifade edildi.
GALERİ