ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türkleri Duisburg’daki Aile Gecesi’nde buluştu

27.12.2013
Geceye CDU’nun ilk Türk federal milletvekili olan Batı Trakya Türk Azınlığı mensubu Cemile Yusuf da katıldı

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği 25 Aralık 2013 tarihinde Aile Gecesi düzenledi. Geleneksel olarak düzenlenen geceye ABTTF adına Başkan Halit Habip Oğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kasap ve Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Aptioğlu katıldı. Geceye ABTTF’nin 1988 tarihindeki kuruluşundan 2001 yılına kadar Federasyon’da görev almış Muzaffer Nalbantoğlu ile Almanya’da dernekleşme hareketinin ilk yıllarında önemli görevler üstlenmiş Cafer Hasan da katıldılar.

Aile gecesine ABTTF üyesi Gütersloh Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği, Lippstadt Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Lüdenscheid Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Düsseldorf Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ve Schweinfurt Batı Trakya Türk Aile Birliği derneklerinin yöneticileri iştirak ettiler.

T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür ve Duisburg Belediye Meclisi Üyesi Gürsel Doğan’ın katılımları ile onur verdiği geceye Batı Trakya Türk Azınlığı üyesi Almanya Federal Meclis Milletvekili Cemile Yusuf da babası ve kardeşi ile birlikte katılarak Batı Trakya Türklerinin yanında yer aldı.

Gecede Muzaffer Nalbantoğlu ve Cafer Hasan’a başarı ödülü verildi

Yaklaşık 600 kişinin katıldığı aile gecesinin açılış konuşmasını ev sahibi Dernek Başkanı Raif Bozacı gerçekleştirdi. Derneklerin öneminin altını çizen Bozacı, geleceğin çocuklara ait olduğunu ifade ederek öncelikle ailelerin sonra da dernek yöneticilerinin genç nesle sahip çıkması gerektiğini belirtti. Dernek olarak önemli başarılara imza atmış ve yaptıkları çalışmalar ile ön plana çıkmış gençleri ödüllendirmek ve diğer başarı isimlere ise başarı ödülü verme kararı aldıklarını söyleyen Bozacı, ilk olarak Almanya tarihinde Hristiyan Demokrat Birliği(CDU)’nin ilk Türk milletvekili olarak tarihe geçen azınlık üyesi Cemile Yusuf’a başarı ödülünü takdim etti. Bozacı, ikinci olarak Mülheim a.d. Ruhr’da hukuk bürosu sahibi ve Yeşillerin Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Onursal Hukuk Danışmanı Yeliz Bodur ödüllendirildiler. Dernek Başkanı Bozacı, Muzaffer Nalbantoğlu ve Cafer Hasan’a geçmişte azınlık için yaptıkları çalışmalar dolayısı ile plaket başarı ödülü takdim edildi.

Başkonsolos Alattin Temür: Nerede olursak olalım, Batı Trakya Türklerinin yanındayız!

T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür, şahsının ve anavatan Türkiye’nin Batı Trakya Türklerinin yanında olduklarını söyledi. Birkaç gün önce dernek lokalini ziyaret ettiğini ve lokalde büyük bir birlik ve beraberlik tablosu gördüğünü söyleyen Başkonsolos, aynı birlik ve beraberliğin aile gecesinde de yaşandığını ifade etti. Batı Trakya Türk Azınlığı üyesi bir kişinin, Cemile Yusuf’un Hristiyan Demokrat Birliği’nin ilk Türk ve Müslüman milletvekili olmasının ayrı bir önemi olduğunu söyleyen Başkonsolos, Cemile Yusuf’un Almanya’da yaşayan 3 milyon göçmen Türk’ün sorunlarını azınlık mensubu bir kişi olarak gayet iyi bildiğini ve anladığını not etti.

Milletvekili Cemile Yusuf: Hangi partiden olursa olsun gençler siyasete katılsın!

CDU Federal Milletvekili Cemile Yusuf, aile gecesinde olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Yusuf, ilk Batı Trakya Türk’ü ve ilk Türk olarak CDU’dan aday gösterilerek federal milletvekili seçilmekten büyük bir gurur ve onur duyduğunu söyledi. Yusuf, “Ben bir azınlık çocuğuyum, milletvekili seçilmem Batı Trakya için çok büyük önem taşıyor. Milletvekili olmamla Batı Trakya, Almanya medyasında gündeme çıktı.” dedi.

Yusuf, gençlere ve ailelerine seslenerek Almanya’da hangi partiden olursa olsun gençlerin siyasete katılmalarını istedi. Yusuf, “Seçilmiş olmaktan dolayı çok mutluyum, ama sadece kendim için değil. Aynı zamanda bir azınlık ve işçi ailesi çocuğu olduğum için de çok mutluyum. Umarım başka gençleri de teşvik edebilirim. Çünkü daha fazla gençlerimizin siyasete atılması gerekiyor. Umarım varolan sorunları, gelecekte Almanya ve Avrupa Parlementosu’na taşıyabilirim.” dedi.

ABTTF Başkanı Habip Oğlu: “Biz aksiyon yaratıyoruz, Yunanistan da reaksiyon gösteriyor!”

ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen başta dernek başkanı Raif Bozacı’yı ve tüm mesai arkadaşlarını tebrik etti. Habip Oğlu, geceye bölgedeki Batı Trakya Türk derneklerinin katılmasının birlik ve beraberliğin sözde değil özde olduğunu gösterdiğini belirtti. ABTTF’nin Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik ayrımcılığı dile getirmek amacı ile kurulduğunu söyleyen Habip Oğlu, ABTTF’nin bugün uluslararası düzeyde çalışmalar gerçekleştiren bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğini belirtti. Son olarak Birleşmiş Milletler’de bir yan etkinlik düzenlediklerini belirten Habipoğlu, “Biz aksiyon yaratıyoruz, Yunanistan da reaksiyon gösteriyor!” dedi. Tüm bu çalışmaların arkasında geçmişte büyüklerden aldıkları cesaretin ve onların attıkları ilk adımların olduğunu söyleyen Habip Oğlu, bu isimlerden ikisinin de Muzaffer Nalbantoğlu ve Cafer Hasan olduğunu söyledi. Kendilerini gecede görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Habip Oğlu, Nalbantoğlu ve Hasan’ın geceye katılımlarının birlik ve beraberliklerini güçlendirdiğini söyledi.

Yunanistan’daki gelişmeleri değerlendiren Habip Oğlu, azınlığın hakları bakımından bir ilerleme sağlanmadığını söyledi. “Hak verilmez, alınır” diyen Habip Oğlu, pes etmeden, yılmadan mücadeleye devam edeceklerini söyledi. ABTTF Başkanı, 2014 yılının herkese sağlık, mutluluk ve bereket getirmesi temennisiyle konuşmasına son verdi.
GALERİ