ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Herzogenaurach Derneği’nden iftar yemeği

30.07.2013
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, üyeleri için iftar yemeği düzenledi. Dernek üyeleri ile biraraya gelmek ve dernek üyelerinin sorunlarını dinlemek amacı ile yalnızca dernek üyelerine verilen iftar yemeğinde konuşan Dernek Başkanı ve ABTTF Yönetim Kurulu üyesi Bülent Ekrem, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından atanan ilk din görevlisinin müjdesini verdi.

Yemekte konuşan Dernek Başkanı Bülent Ekrem, “Üyelerimizle özellikle bir araya gelip ilişkilerimizi ve sorunlarımızı bu vesile ile dile getirebilmek için bu kez dışarıdan hiç kimseyi davet etmedik“ dedi. Başkan Bülent Ekrem, “Din görevlimiz hizmetine başlamıştır. Herzogenaurach’ta yaklaşık bin müslümanın yaşıyor. Bunun yarısının çoğunluğunu Batı Trakya Türkleri ve Türkiye vatandaşları oluşturuyor. Camimizin kapısı ibadet etmek isteyen inançlı tüm din kardeşlerimize açıktır. Bu hizmetten herkesin faydalanmasını isteriz.“ dedi. Bülent Ekrem, “Üye olmayan tüm Türklerin bir an önce kendileri için değilse de çocuklarımızın din eğitimi için derneğimize üye olmalarını, din hizmetlerimizden çocuklarımızın faydalanmalarını isteriz“ dedi. Bu haberi dernek üyeleri seviçnle karşıladı, Başkan Bülent Ekrem’i alkışladılar.

Oruçların açılmasının ardından tüm üyeler birlikte yemek yediler. Ardından camiye geçerek Din Hocası Mehmet Ceviz ile birlikte Teravih namazını kıldılar. Dernek üyeleri gece geç saatlere kadar sohbetler ettiler.
GALERİ