ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Ahmetcan için Londra'da yardım iftarı

16.07.2013
İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin geleneksel iftar yemeğinde, Almanya’da beyin tümörü teşhisi ile kemoterapi tedavisi gören 8 yaşındaki Ahmetcan Ahmet için yardım kampanyası başlatıldı.

İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin Cumartesi akşamı Qasida Restaurant’ta düzenlediği geleneksel iftar yemeğine Türkiye’nin Londra Başkonsolosu, Büyükelçi Ahmet Demirok, Irak Türkmen Cephesi Londra Temsilcisi Sundus Abbas, İngiltere Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Mansur Işıkbol ve Eğitim Konsorsiyumu eski başkanı Necmi Hasanoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Rıdvan Hacıbedel, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Feuchtwangen Batı Trakya Türk Kültür Derneği Eski Başkanı İbrahim Ahmet’in sekiz yaşındaki oğlu Ahmetcan Ahmet için yardım beklediklerini söyledi.

Hacıbedel küçük Ahmetcan’ın, beyin tümörü teşhisi ile 5 Haziran tarihinden bu yana Universitätsklinikum Würzburg Çocuk Hastanesi’nde tedavi gördüğünü belirten Hacıbedel, “Ahmetcan kardeşimiz kemoterapi tedavisi görüyor. Tümörün beyinde yerleşik olduğu bölgenin çok hassas olması nedeniyle ameliyat edilemeyen kardeşimiz için alternatif bir tedavi yöntemi bulunuyor. Ancak devletin karşılamadığı bu tedavi oldukça pahalı. İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin de üyesi olduğu Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu bir yardım kampanyası başlatmıştır. Batı Trakya Türkleri olmak üzere herkesi Ahmetcan’a yardım elini uzatmaya ve başlatılan kampanyaya katılmaya çağırıyoruz. Alternatif tedavi olmazsa kemoterapi ile en fazla 2 yıl daha yaşayabileceği ifade edilen Ahmetcan’e elimizi uzatalım, bu çocuğumuzun yaşaması için ne gerekiyorsa hep birlikte yapalım” dedi.

Yardım yemeğine katılan Başkonsolos, Büyükelçi Ahmet Demirok da yaptığı konuşmada, daha önce Yunanistan’da görev yaptığını hatırlatarak, ”Allah hiç kimseyi Yunanistan’da Türk azınlığı yapmasın” dedi. “Batı Trakya’dan hiç bir zaman ayrılmadım ve ayrılmayacağım. Batı Trakya hep içimizde olacak, oğlum Batı Trakya doğumlu, o yüzden ilişkilerimiz hiç kopmayacak, buradan ayrılıyoruz ama ilişkilerimiz hiç kopmayacak” diye konuştu.

Katar’a Büyükelçi olarak atandığını hatırlatan Demirok davete katılanlara, “Biz devlet memuruyuz, devletimiz nerede görev verirse oraya gidiyoruz. Ve orada çalışıyoruz. Üç yıldır buradayım, Sık olmasa da Batı Trakyalılarla biraraya geldim. Burada toplum için birşeyler yaptıysak, Batı Trakyalıların önemli desteğini gördük. Birlik ve beraberlik içinde olan bir toplumsunuz, umarım bundan sonra da bunu sürdürürsünüz. Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük bir ülkenin vatandaşı olmak, hem yurt içinde hem de yurtdışında hakken çok zor. Ancak biz bunu ortak çalışma, birlik ve beraberlikle halledebiliriz. Her şey için çok teşekkürler, her şey gönlünüzce olsun, dualarınızı eksik etmeyin” diye hitabetti.

Yemekte, dernek Başkanı Rıdvan hacıbedel tarafından yardımlarından dolayı Başkonsolos, Büyükelçi Ahmet Demirok’a teşekkür plaketi takdim etti.


AHMETCAN KAMPANYASI İÇİN YARDIM HESABI

Kullanım Amacı: Ahmetcan icin elele
Banka Adı: Sparkasse Witten
IBAN:DE 334525 0035 0000 020123


Kaynak: www.eurovizyon.co.uk
GALERİ