ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Höchst i.Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi’nden Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması

28.05.2013
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üyesi Höchst i .Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile futbol turnuvası düzenledi. 19 Mayıs Pazar günü Rai-Breitenbach’ta Höchst derneğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen dostluk turnuvasına Höchst çevresinde bulunan dört Türk takımı katıldı.

Turnuvanın ardından aynı günün akşamında Höchst derneği, Wiebelbach Heubach’ta Spor ve Aile gecesi düzenledi. ABTTF adına ABTTF Genel Sekreteri Gökhan Kocaveli’nin katıldığı gecede üç yüze yakın misafir Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladılar.

Açış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Selaytin Latif tüm misafirleri selamladı, geceye katılmaları dolayısı ile misafirlere teşekkür etti. Latif, Höchst i. Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi olarak gerçekleştirecekleri faaliyetlere devam edeceklerini söyledi. Sefer Yusufoğlu ile yeni kurulan takımı tanıtarak etkinliğin gerçekleştirilmesine yardım eden tüm sponsorlara teşekkür etti.

ABTTF Genel Sekreteri Gökhan Kocaveli ise tüm misafirleri selamladıktan sonra ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’nun Federasyon’u temsilen uluslararası çalışmalarda bulunmak üzere Londra’da olduğundan gelemediğini ancak kucak dolusu selamlarını gönderdiğini söyledi. Genel Sekreter Gökhan Kocaveli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı birlikte kutlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen başta dernek başkanı Selaytin Latif’i ve tüm dernek üyelerini tebrik etti.

ABTTF 18.Dönem Yönetim Kurulu’nun seçilmesiyle göreve başladıklarını söyleyen Kocaveli, Federasyon’un bir önceki dönemde olduğu gibi uluslararası alanda gerçekleştirdiği çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini söyledi, son dönemde gerçekleştirilen çalışmaları aktardı. Son olarak 25 Nisan’da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde Yunanistan’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin İskeçe Türk Birliği, Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ve Meriç İli Azınlık Gençlik Derneği davalarındaki kararları ısrarla yerine getirmediğini aktaran bir yan etkinlik düzenlediklerini söyleyen Kocaveli, Federasyon’un çalışmalarına devam edeceğini söyledi. “Gençler geleceğimizdir” diyen Kocaveli, gençlerin Batı Trakya Türk Azınlığı’nın davasına sahip çıkacaklarına inandıklarını söyledi. Kocaveli, tüm gençlerin Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.
GALERİ