ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’de 18. dönem

25.02.2013
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) 23 Şubat 2013 tarihinde 18. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Giessen’de 25 üye dernekten 205 delegenin katılımı ile gerçekleştirilen genel kurula ABTTF üyesi olmayan ancak Hollanda’da faaliyet gösteren iki Batı Trakya Türk derneğinin başkanları ve yöneticileri de misafir olarak katıldılar.

Cumartesi günü gerçekleştirilen genel kurulu Feuchtwangen Batı Trakya Türk Kültür Derneği Başkanı Sezgin Hüseyinoğlu başkanlığında Fürth/Nürnberg Batı Trakya Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Sekreteri Ahmet Muhacir ve Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Kasadarı Bircan Sezaioğlu’ndan oluşan Divan Kurulu yönetti. Genel kurulda gerçekleştirilen seçimlerde delegeler, ABTTF 18. Dönem Yönetim Kurulu üyelerini seçtiler.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu: 17. Dönem Yönetim Kurulu olarak Batı Trakya’daki kuruluşlar ile işbirliğini artırdık

Selamlama konuşmasını gerçekleştirilen ABTTF 17. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Halit Habipoğlu, Avrupa’daki ilk Batı Trakya Türk derneği olan Giessen Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ile ABTTF’nin kuruluşundan büyük bir katkıya sahip Federasyon’un eski yöneticilerinden Ahmet Bilaloğlu’nu ve tüm delegeleri selamladı. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları konusunda herhangi bir gelişme sağlanamadığını söyleyen Habipoğlu, eğitim ve din alanındaki özerk yapının tahrip edildiğini söyledi. Mevcut sorunlara yenilerinin eklendiğini söyleyen Habipoğlu, din alanındaki 240 İmam Yasası ile eğitim alanında iki dilli azınlık anaokulları sorunlarının çözüm bekleyen sorunlar olduğunu belirtti. ABTTF olarak haklarını aramaktan vazgeçmediklerini ve vazgeçmeyeceklerini söyleyen Habipoğlu, “Hak verilmez, alınır” diyerek mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Hava şartlarının olumsuzluğuna rağmen yüzlerce kilometre uzaktan, Avrupa’nın farklı şehirlerinden delegelerin ABTTF 18. Olağan Genel Kurulu’na katılmak için Giessen’e gelmelerinden mutluluk ve gurur duyduğunu söyleyen Habipoğlu, bu durumun Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri olarak birlik ve beraberlik içinde olduklarının göstergesi olduğunu belirtti. Habipoğlu, “Bizler Batı Trakya’mızdan ne kadar uzak olsak da Batı Trakya’mızı unutmadık. Burada Batı Trakya’mız için mücadele veriyoruz. ABTTF uluslararası düzeyde, derneklerimiz ise kendi bölgelerinde Batı Trakya Türkleri için çalışıyor. Ben yedi yaşında Almanya’ya geldim, şimdi 47 yaşındayım. Yani 40 yıldır burada, Almanya’da yaşıyorum. Ama Batı Trakya’yı, davamızı unutmuş değilim. Eminim ki bu salondaki herkes ve tüm diaspora Batı Trakya Türkleri benimle aynı kaderi paylaşıyordur.” dedi.

ABTTF 17. Dönem Yönetim Kurulu olarak Batı Trakya’daki kuruluşlar ile işbirliğini artırmaya önem verdiklerini söyleyen Habipoğlu, Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi ile Ortak Çalışma Protokolü imzaladıklarını belirtti. Her dönemde önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Habipoğlu, bu dönemde DEB Partisi ile imzaladıkları ortak çalışma protokolü sayesinde DEB Partisi ile ortak başarılara imza attıklarını söyledi. Uluslararası alanda Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Halkları Federal Birliği, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi ve Avrupa Parlamentosu’ndaki çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen Habipoğlu, Ekim 2012’de DEB Partisi ile işbirliği içerisinde Avrupalı bir heyeti Batı Trakya’ya getirdiklerini söyledi. Habipoğlu, 28 Kasım 2012’de Avrupa Parlamentosu’nda düzenledikleri konferansta Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının Brüksel’de gündeme getirildiğini söyledi. Uluslararası alanda bu dönemde elde edilmiş diğer önemli bir başarı olarak ise Habipoğlu, Genç ABTTF Sözcüsü Fatma Reşit’in Avrupa Azınlıkları Gençliği(YEN) Başkanı seçilmesi olduğunu söyledi.

Yeniden seçilmeleri halinde 18.dönemde gerçekleştirmeyi planladıkları çalışmaları aktaran Habipoğlu, 2013 yılında gerçekleştirmeyi planladıkları uluslararası faaliyetler hakkında ABTTF Yönetim Kurulu’nun Batı Trakya’daki kuruluşlar ve Avrupa Parlamentosu’nda ABTTF’nin iletişim içerisinde olduğu milletvekilleri ile istişarede bulunduklarını söyledi. 2013 yılında ABTTF Brüksel Temsilciliği ile Brüksel’deki çalışmalara ağırlık vereceklerini belirten Habipoğlu, 2013 yılı ilk yarısında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

ABTTF üyesi derneklere bağışları dolayısı ile ayrıca teşekkür eden Habipoğlu, “Tüm bu çalışmaları siz delegelerimizin üyesi oldukları derneklerimizi gayretleri ve destekleri ile gerçekleştiriyoruz. Aidatlar ve faaliyet gösterdiğiniz bölgelerde topladığınız bağışlar sayesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm çalışmalarınız ve ABTTF’ye verdiğiniz maddi ve manevi destek için siz dernek yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Son olarak ABTTF’nin Merkez Ofisi ve Brüksel Temsilciliği’nde çalışanlara teşekkür eden Habipoğlu, “Bu arkadaşlarımız arka plandaki kahramanlarımız” dedi. Habipoğlu, 18. Olağan Genel Kurulu’nun azınlık için hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına son verdi.

ABTTF Divan Kurulu’nun ve Seçim Divanı’nın belirlenmesinin ardından ABTTF 18. Olağan Genel Kurulu’na katılamayan ancak mesaj gönderen DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş’un mesajı okundu.

Genel kurul, ABTTF 17. Dönem Genel Sekreteri Özkan Reşit’in sunduğu ABTTF 17. Dönem Faaliyet Raporu, ABTTF Saymanı Sebaytin Mümin’in sunduğu ABTTF 17. Dönem Saymanlık Raporu, ABTTF Denetim Kurulu üyesi Bilgin İlyasoğlu’nun sunduğu ABTTF 17. Dönem Denetleme Raporu’nun sunulması ile devam etti. Raporların okunmasının ardından yöneltilen soruların cevaplanması ile birlikte ibra gerçekleştirildi.

ABTTF Yönetim, Saymanlık ve Denetim Raporlarının sunulmasının ardından ABTTF’nin eski yöneticilerinden Ahmet Bilaloğlu ve Muzaffer Nalbantoğlu konuşma yaptılar. Konuşma esnasında ABTTF’nin eski yöneticilerinden Cafer Hasan da eski yöneticilerin arasındaydı.

Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Erdin Kazımoğlu en çok oyu alan isim oldu

ABTTF 17. Dönem Yönetim Kurulu’nun aklanmasının ardından 11 kişilik ABTTF 18. Dönem Yönetim Kurulu’na aday 21 kişi tanıtıldı, ardından seçimlere gidildi. Yönetim Kurulu’na aday isimler ve aldıklar oy sayısı şöyle gerçekleşti:

1. Erdin Kazımoğlu 140
2. Halit Habipoğlu 120
3. Gökhan Kocaveli 109
4. Sebahattin Abdurrahman 106
5. Rıdvan Hacıbedel 104
6. Cengiz İsmail 94
7. Mustafa Kasap 92
8. Engin İsmail 90
9. İsmail Rüşüt 90
10. Bülent Ekrem 88
11. Mesut Hüseyin 87
12. Nabi İbrahimcik 87
13. Hasan Hasanoğlu 86
14. Raif Bozacı 84
15. Sami Yusuf 82
16. Mehmet Hüseyin 82
17. Aydın Ahmet 80
18. Bülent Apturahim Oğlu 78
19. Sebahattin Mümin 73
20. Sebahattin Hasan 58
21. Özkan Reşit 37

Genel kurulda seçilen Denetim Kurulu üyeleri şöyle:

Atmer Demiroğlu Yaşar
Erdoğan Hocaoğlu
Erol Haşim

Seçilen Disiplin Kurulu üyeleri ise şöyle:

İsmail Aptioğlu
Halit Faikoğlu
Ramiz Mehmet

23 Şubat Cumartesi günü öğle saatlerinde başlayan genel kurul Pazar sabahı 04.00’te sona erdi.
GALERİ