ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Münih’teki iki üye dernekten ortak 29 Ocak Milli Direniş kutlaması

29.01.2013
Almanya’nın Münih kentinde bulunan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üyesi Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği ile Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği, 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü 27 Ocak 2013 Pazar günü ortaklaşa düzenledikleri bir anma töreni ile kutladı.

29 Ocak 1988 tarihinde dönemin Yunan Hükümeti’nin siyasi baskısı karşısında Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tepkisini sokağa çıkarak ortaya koyduğu ancak protesto gösterisi polisin şiddet kullanması ile sonuçlandı. Tarihe 29 Ocak Milli Direniş Günü olarak geçen bu günün 25.yılı dolayısı ile Münih’te faaliyet gösteren iki dernek özel bir etkinlik düzenlediler. 29 Ocak Milli Direniş Günü Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği ile Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’nin 21 yıl aradan sonra ilk kez ortak olarak düzenledikleri bir etkinlik olması dolayısı ile ayrı bir anlam taşıyor.

29 Ocak’ta yaşananları hatırlamak ve hatırlatmak amacı ile gerçekleştirilen anma töreni Münih’teki Mehmet Akif Ersoy Camii’nde gerçekleştirildi. Törende 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü anlatan sinevizyon gösterisinin ardından okunan şiir ve makaleler okundu. Törende Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Erdin Kazımoğlu, 29 Ocak Milli Direniş Günü’nün öneminin altını çizerek Münih’te yaşayan Batı Trakya Türkleri olarak 29 Ocak’ta yaşananları unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi. 21 yıl sonra ilk kez Münih’teki diğer kardeş dernek ile ortaklaşa bir etkinlik düzenlendiğini söyleyen Erdin Kazımoğlu, Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği ile birleşmek için görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve en kısa zamanda tek bir çatı altında buluşmayı istediklerini söyledi. Erdin Kazımoğlu, bir sonraki 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü tek bir dernek olarak kutlamayı umut ettiklerini ifade etti.

Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Derneği Başkanı Erdoğan Hocaoğlu da Batı Trakya Türklerinin 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü kutladı, 29 Ocak’ın Batı Trakya Türk Azınlığı tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Erdoğan Hocaoğlu, Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği ile birleşme toplantılarının devam ettiğini ve birleşme aşamasında olduklarını söyledi.
GALERİ