ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Herzogenaurach derneği Farklı Kültürler Arası Öğrenim Semineri’ne katıldı

17.01.2013
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üyesi Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 16 Ocak 2013’te, dün Herzogenaurach’ta bir lisedeki Farklı Kültürler Arası Öğrenim P-Semineri’ne katıldı.

Farklı kültürlerin tanıtılması amacı ile oluşturulan Batı Trakya sergisinde Batı Trakya’ya ait fotoğraflar, geleneksel kıyafetlere ait resimler ve geleneksel lezzetler tanıtıldı. Batı Trakya’nın ve Herzogenaurach derneğinin çalışmaları dernek başkanı Ekrem Bülent ve bu lisede okuyan Batı Trakya gençleri tarafından tanıtıldı. ABTTF de bu seminere Alman araştırmacı-yazarların Batı Trakya ile ilgili kitapları ve Batı Trakya’daki sosyal ve kültürel yaşamı ve eğitim hayatını tanıtan Almanca broşür ve kitapçıklar ile seminere katkıda bulundu. Batı Trakya Türklerinin sergisi Herzogenaurach’ta yayın yapan televizyon kanalının ve yerel Alman basınının ilgi odağı oldu.

Herzogenaurach derneğinin Batı Trakya Türk Azınlığı konusundaki sunumu okul müdürü, öğretmenler ve üniversite öğretim üyelerinin ilgi ile dinlendi. Ancak sunum sırasında bazı Yunanlılar “Yunanistan’da Türk yoktur, Müslüman vardır. Türkler Türkiye’ye!” diyerek tamamen kültürel amaçlı bu organizasyona gölge düşürdüler. Bu durum Dernek Başkanı Bülent Ekrem ve okulda görev yapan öğretmenler tepki gösterdiler. Yaşanan bu üzücü durum üzerine Dernek Başkanı Bülent Ekrem, “O halde bizim anadilimiz Müslümanca, sizinki ise Hristiyanca olmalı. Batı Trakya’daki Türk azınlık okullarında da Müslümanca ders veriliyor” diyerek sunumuna devam etti.

Okul Müdürü Wolfgang Ruhling, okul kütüphanesine konmak üzere Alman araştırmacı-yazarların Batı Trakya’yı anlatan kitaplarını dernekten aldı. Okul müdürü Ruhling, Dernek Başkanı Bülent Ekrem ve Batı Trakya Türkü çocuklar ile fotoğrak çektirdi, birlikte yemek yedi.
GALERİ