ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Genç ABTTF Gütersloh’ta toplandı

03.01.2013
Genç ABTTF 30 Aralık 2012 tarihinde Gütersloh’ta üyelerin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdi. Pazar günü ABTTF üyesi Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği derneğinde gerçekleştirilen toplantıda 2013 yılında yapılması planlanan “Avrupa’nın Sesleri” etkinliğini görüştü.

Genç ABTTF 2013 yılında “Avrupa’nın Sesleri” etkinliğine ev sahipliği yapacak

Genç ABTTF Sözcüsü ve aynı zamanda Avrupa Azınlıkları Gençliği (YEN) Başkanı Fatma Reşit’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Genç ABTTF, YEN tarafından her yıl Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan farklı azınlık kuruluşlarının ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Avrupa’nın Sesleri” etkinliğini görüştü. Her yıl YEN üyesi bir azınlık gençlik örgütünün ev sahipliğinde, farklı azınlıklara üye yaklaşık 40 gencin bir hafta süresince farklı azınlık dillerinde şarkı öğrenerek bir haftasının sonunda düzenledikleri konserde bu şarkıları seslendirdiği “Avrupa’nın Sesleri” etkinliğine ev sahipliği yapacak Genç ABTTF Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ve Batı Trakya Türk kültürünün tanıtılacağı etkinliğe ilişkin detayları görüştü, etkinlikte gönüllü olarak görev yapmak isteyen gençler arasında görev dağılımı yaptı.

Genç ABTTF Sözcüsü Fatma Reşit, “Avrupa’nın Sesleri etkinliği ile Batı Trakya Türk Azınlığı ve Batı Trakya Türk kültürü Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan azınlık gençlerine tanıtılacak. Bu etkinliğe ev sahipliği yapacak Genç ABTTF için bir ilk olmakla birlikte azınlığımızı tanıtmak için de büyük bir fırsat olacak.” açıklamasında bulundu.
GALERİ