ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Espelkamp’ta Batı Trakya Türkleri Derneği

20.05.2002
Almanya’da varlıkları 40 yılı bulan Batı Trakya Türkleri tarafından kurulan derneklere bir yenisi eklendi. Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti’nin Espelkamp şehrinde bulunan Batı Trakya Türkleri kurdukarı dernek çatısı altında toplandı.

Espelkamp Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği adıyla kurulan derneğin birinci olağan Genel Kurul toplantısı 20 Mayıs 2002 tarihinde yapıldı. Derneğin toplantısına Avrupa Batı Trakya Türk FederasyonuYönetim Kurulu üyelerinin yanısıra Gütersloh, Lippstad ve Meschede derneklerinden yöneticiler de hazır bulundu.

Kurucu heyet adına toplantının açış konuşmasını yapan Halil Kahya Espelkamp’ta bulunan Batı Trakya Türklerinin bir çatı altında toplanmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Toplantıda konuşan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Genel Başkanı Necmi Hasanoğlu da dernekleşmenin toplumsal değerlerin yaşaması ve yaşatılması için önemli bir aşama olduğunu belirterek "Özellikle geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımızın hayata daha güvenle hazırlanması ve yetişmesi bu çatılar altında mümkündür" dedi. Batı Trakya Türklerinin her alanda başarılı insanlar yetişmesi gerektiğine işaret eden Genel Başkan Necmi Hasanoğlu "Bugün ilk toplantısını gerçekleştirirken aranızda bulunmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu oluşuma öncülük edenleri de candan kutluyoruz" şeklinde konuştu.

Genel Kurul Divan Başkanlığına seçilen Federasyon Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Süleyman da toplantıda kadın ve gençlerin önemli bir oran teşkil etmesinin büyük anlam taşıdığına işaret ederek "Derneklerimiz hayatımızın birer yansımasıdır. Burada hanımlarımızın da derneğimize büyük ilgi göstemesi ve çalışmalara katılması yapılacak başarılı çalışmaların en büyük işaretidir ve örnek olacak niteliktedir" dedi.

İbrahim Süleyman’ın Başkanlığında Zeynep Adem ve Filiz Mehmet’ten oluşan divan daha sonra dernek tüzüğünü okuyarak oylamaya sundu. Oybirliği ile tüzüğün kabulünden sonra geçilen seçimlerde derneğin Yönetim, Denetim ve Onur Kurulları ile Kadınlar ve Genlik Kolu Yönetimlerinde görev alacak adaylar belirlendi.

78 kayıtlı kurucu üyenin katılımıyla kurulan EspelkampBatı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin birinci Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimler sonucu seçilenYönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Halil Kahya (Başkan), Candemir Abdullah (Başkan Yardımcısı), Burhan Hazım (Genel Sekreter), Vedat Tuzlacı (Mali İşler Sorumlusu), Cem Nusret (Eğitim ve Kitaplık Başkanı), Emin Mustafaoğlu (Teşkilatlandırma Başkanı), İlhan Duban (Yardımlaşma Başkanı).
GALERİ