ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Lippstadt'ta 10. Yıl Coşkusu

18.05.2002
Lippstadt Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği kuruluşunun 10’uncu yıldönümünü düzenlediği büyük bir şölenle kutladı. 300’ü aşan üye ve davetlinin hazır bulunduğu şölene Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanı Necmi Hasanoğlu, merhum Dr. Sadık Ahmet’i oğlu Levent Sadık Ahmet, Lippstadt Belediye Başkan Vekili, Avrupa Irak Türkmenleri Federasyonu Başkanı Bahaddin Kevser, Konya Gazeteciler Cemiyeti Müdürü Salih Hasan Atalay ile Hagen, Meschede, Gütersloh Batı Trakya Türk dernek Başkan ve yöneticileri de katıldı.

Gecede bir konuşma yapan dernek Başkanı Alper Ahmet 10’uncu yıla ulaşmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek "sağlam temeller üzerine kurulmuş bir dernek olarak nice 10 yıllara ulaşacağımıza inanıyoruz" dedi.

Levent Sadık Ahmet de yaptığı konuşmada merhum Dr. Sadık Ahmet’in başlattığı mücadelenin sahipsiz kalmayacağını vurgulayarak "Dr. Sadık Ahmet canını haklı bir dava uğruna vermiştir ama bir Sadık Ahmet ölür bin Sadık Ahmet doğar. Burada karşılaştığımız tablo bunun en güzel göstergesidir" dedi.

Federasyon Başkanı Necmi Hasanoğlu da bir avuç yürekli azimli insanın girişimiyle başlayan derneğin gurur verici bir tabloya ulaştığını görmekten her Batı Trakya Türkünün mutluluk duyduğunu belirterek "Lippstadt Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Avrupa’daki Batı Trakya Türkü gerçeğinin en belirgin örneğidir" dedi.

Daha sonra şölende Mehter takımı ile Türk Sanat Müziği Korosu ve Halkoyunları ekibinin gösterilerini izleyen davetliler derneğin kurucu yönetim kuruluna şükran plaketlerinin verilmesinin ardından gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendi.
GALERİ