ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Meschede'de Yunanistan'a Samimiyet Çağrısı

30.04.2002
Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin geleneksel Dayanışma Gecesi'nde konuşan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Genel Başkanı Necmi Hasanoğlu "azınlık haklarının iadesi konusunda Yunan hükümetinden somut adımlar atılmadığını" söyledi.

Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin geleneksel Dayanışma Gecesi'nin açılış konuşmasını yapan dernek Başkanı Hasan Hasanoğlu amaçlarının kültürel değerlerin yaşatılması olduğunu belirterek "bu konuda yılmadan çalışacağız" dedi.

Gecede bir konuşma yapan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Genel Başkanı Necmi Hasanoğlu da Batı Trakya Türklerinin en sıkıntılı dönemlerde bile Türkiye ile Yunanistan arasında barış köprüsü olma çağrısında bulunduğunu belirterek "ancak bu çağrılardan somut kazanımlar elde edemedik" şeklinde konuştu.

"Anavatanımız Türkiye ile vatandaşı olduğumuz Yunanistan arasında iyi ilişkilerin kurulmasını destekleyen Batı Trakya Türklerinin azınlık haklarının iadesi konusunda Yunan hükümetininin politikalarında değişme görülmemiştir" diyen Necmi Hasanoğlu "hala Türk kimliği inkar edilmekte, Türk dernekleri kapalı durmakta, seçilmiş müftüler mahkemelerde süründürülmekte eğitimde cehalete mahkum etmeyi amaçlayan politikalar sürmektedir" ifadesini kullandı.

Hasanoğlu Yunan yönetiminin Batı Trakya Türklerinin azınlık haklarının iadesi konusunda samimiyet göstermediğine de işaret ettiği konuşmasında yasal ve demokratik haklarını talep etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Geceye Gütersloh, Halver, Lippstadt Batı Trakya Türk dernekleri başkan ve yöneticilerinin yanısıra Meschede Türk Alma Kültür Cemiyeti Başkanı Mesut Güner de katıldı.

300'e yakın davetlinin hazır bulunduğu gecede Federasyon Başkanı Necmi Hasanoğlu'na Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu kararıyla "onursal başkanlık" plaketi de verildi.
GALERİ