ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Stuttgart’ta Anlamlı Kutlama

04.07.2004
Stuttgart ve Geniş Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı Mehmet Mehmet konuşma yaparken
 
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu konuşma yaparken
 
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Stuttgart ve Geniş Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı Mehmet Mehmet’e plaket sunarken
 
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve Stuttgart ve Geniş Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği yöneticileri ve kurucu üyeleri hep beraber
Stuttgart ve Geniş Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği 25. kuruluş yıldönümünü düzenlediği muhteşem törenle kutladı. Törene katılanlar duygu dolu anlar yaşadı. Halk oyunları ekibi ve halk müziği korosu konuklara Rumeli havasını ve kültürünü Almanya’ya taşıdılar.

Toplantıya kalabalık bir konuk topluluğu katıldı. SPD Korntal-Münchingen Başkanı Anne Marie Frohnmaier, Volkshochschule Müdürü Karla Schweikert. ABTTF eski başkanlarından ve Stuttgart Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı Mehmet Mehmet ve Stuttgart Batı Trakya Türkleri Aile Birliği yöneticileri, ABTTF Baş kanı Halit Habipoğlu, ABTTF Orta Avrupa Teşkilat Kolu Sorumlusu Yavuz Cemali, Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Azınlık Birliği Başkanı ve yöneticileri ile Stutgart ve çevresinde yaşamakta olan Batı Trakyalılar katıldı.

Kutlama Stuttgart ve Geniş Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı Mehmet Mehmet’in kızı, SPD Korntal-Münchingen Belediye Meclisi Üyesi Fatma Mehmet’in yaptığı konuşmayla başladı. Fatma Mehmet, Almanca yaptığı konuşmasında tüm Türk ve Alman misafirleri selamlayarak, Batı Trakya Türkleri’nin örf ve adetlerini korumak için 25 yıl önce kurulan derneğin bu mutlu gününde hazır bulunmalarından dolayı teşekkür etti.

Kutlama Stuttgart ve Geniş Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı Mehmet Mehmet’in yaptığı konuşmayla devam etti. Stuttgart Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’nin kurucularından da olan Mehmet Mehmet, çeyrek asırdır verilen mücadelenin bir özetini yaptı. Kendilerini bu mutlu günde yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerini sundu.

Mehmet Mehmet’ten sonra konuşan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, 25 yıldır verilen mücadeleden dolayı herkesi tebrik ederek, "Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan ne kadar mutlu ve gururlu olduğumu sözcüklerle anlatmak çok zor. 25 yıldır sürdürdüğünüz, inançlı ve dirayetli mücadelenizden dolayı sizleri kutluyorum" dedi. Bu mücedelede en önemli yere sahip olan Stuttgart Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı Sayın Mehmet Mehmet’e teşekkürlerinin ifadesi olarak bir plaket sundu.

Daha sonra sahneye gelen Kelsterbach Batı Trakya Türk Aile Birliği Başkanı Hasan Hüseyin de Stuttgart Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’ne 25 yıldır hizmeti geçenleri kutladıktan sonra derneği adına Stuttgart Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı Sayın Mehmet Mehmet’e bir plaket sundu.

Yapılan konuşmalardan sonra Stuttgart Türk Folklor Ekibi Trakya oyun havalarından örnekler sergiledi. Pforzheim Türk Sanat Müziği Topluluğu korosu da Rumeli Türküleri söyledi.