ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF 17. Dönem Yönetim Kurulu 4. Olağan Toplantısı’nı gerçekleştirdi

19.03.2012
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 17 Mart 2012 tarihinde 17. Dönem Yönetim Kurulu 4. Olağan Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Witten’deki ABTTF Merkez Ofisi’nde gerçekleştirilen toplantıda ABTTF Yönetim Kurulu, Federasyon’un gündeminde bulunan konuları görüşerek karara bağladı.

Gündemli toplantıda ABTTF Yönetim Kurulu, 3. Olağan Yönetim Kurulu toplantısının gerçekleştirildiği 3 Aralık 2011 ile 16 Mart 2012 tarihleri arasında ABTTF Merkez Ofisi ve ABTTF Brüksel Temsilciliği tarafindan gerçekleştirilen uluslararası girişimleri değerlendirdi. İkinci olarak Yönetim Kurulu, Mart-Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikleri görüşerek karara bağladı. Bu çerçevede Yönetim Kurulu, 16-20 Mayıs 2012 tarihlerinde Moskova’da düzenlenecek Avrupa Azınlıkları Federal Birliği (FUEN) 57. Kongresi’nde ABTTF’yi temsil edecek heyette yer alacak isimleri belirledi.

EUROPEADA’da İskeçe Türk Birliği ve ABTTF, “Batı Trakya Türkleri” futbol takımı olarak birlikte top koşturacak

İkinci olarak Yönetim Kurulu, 16-24 Haziran 2012 tarihlerinde FUEN’e üye Lusatya Sorbları Birliği “Domowina” isimli sivil toplum kuruluşunun ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2. EUROPEADA 2012 Futbol Turnuvası’nda “Batı Trakya Türkleri” isimli futbol takımında ABTTF ile birlikte İskeçe Türk Birliği (İTB) futbol takımından da beş oyuncunun yer almasına karar verdi. Yönetim Kurulu, turnuvada ABTTF’yi temsil edecek heyette yer alacak isimleri belirledi, Batı Trakya Türk kafilesinde ABTTF heyeti ile birlikte İTB’den de bir yetkilinin yer almasına karar verdi.

ABTTF Yönetim Kurulu, ABTTF Uluslarası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyeliğine başvuran iki kişinin başvurusunu değerlendirerek iki yeni ismin daha ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu’na üye olarak kabul edilmesine karar verdi.
GALERİ