ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”

25.04.2004
 
 
 
Espelkamp’ta faaliyet gösteren DITIB Ulu Camii Derneği ile ABTTF üyesi Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nden örnek etkinlik.

Espelkamp Batı Trakya Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin, Espelkamp Belediyesi ve DITIB Ulucamii ile ortaklaşa düzenlediği 23 Nisan Kutlamalarına bin kişinin üzerinde büyük bir katılım gerçekleşti.

Program Espelkamp Ana Caddesinin kapatılan bölümündeki Resmi geçit töreni ile başladı, Salona kadar devam eden geçit Salonda her iki ülkenin de İstiklal Marşlarının okunması ile devam etti. Espelkam Gençleri ile Genç Kızların Türkçe ve Almanca hazırladıkları program göz doldurdu. Dernek Başkanlarının ‘Gurur Kaynaklarımız’ dedikleri gençleri tebrik ettiler.

Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil KAHYA, ve DITIB Ulu Camii Derneği Başkanı Sadettin Ekiz yaptıkları açılış konuşmalarında birlik Mesajı verdiler. Halil Kahya ‘Batı Trakyada görmek duymak ve öğrenmek istediklerimizi burada görüyor burada öğreniyor ve yaşıyoruz. Buradan Batı Trakyada yaşayan çocuklara kardeşlerinden selam var, bu günde dostluk ellerinin uzantısı var, bu günde Atatürke hasret var, bu günde hepsi ile birlikte bir çoşku var bir bayram var bu bayramı bize armağan edebilmek için binlerce şehit verilmiş binlerce çocuk Anasız babasız kalmıştır. Ama ne mutlu ki Türk Milletine tekrar toparlanmakta büyük işlere imza atmaktadırlar. Me mutlu bize ki bu yüce milletin çocuklarıyız ne mutlu bize ki dünyadaki bütün çocuklarımız için bir bayramımız var ne mutlu bize ki çocuklarımız yani geleceğimiz var.’ dedi

Espelkamp Belediye Başkanı Heinrichn Vieker yaptığı konuşmada ‘Atatürke herzaman büyük bir hayranlık duyduğunu ve Onun büyük bir Devlet Adamı olduğunu belirterek Batı Trakya Türkleri Derneğine ve DITIB Ulucamii Derneğine bu organizasyonu hazırladıklarından dolayı teşekkür etti ve aynı zamanda ilki gerçekleştirilen 23. Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının birdahaki yılda aynı coşku ile katılacağını elinden gelen desteği vereceğini belirten Belediye Başkanı burada yaşayan Türklerin toplum Kültürüne büyük katkı sağladığını burada yaşanan bu etkinlikten çok etkilendiğini belirtti. Temennim odur ki “23. Nisan Espelkampt Kasabasında geleneksel olarak kutlanmasıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

Okul Müdürlerinin de kısa birer konuşmaya yapan Okul Müdürleri hep beraber olmaktan duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Etkinliğe Espelkampta eğitim veren Soderblom Gymnasium, Birger-Forel-Realschule, Bistoff-Hermann-Kunstschule, Lutwig Steilhof Grundschule, Ostlandschule, Ernst-Wichert-Hauptschule ve Haupt-Waldschule, de katılarak ayrı renk kattılar. Katılan okulların değişik dallarda sergiledikleri, Müzik Ziyafetleri, Oyunlar, Skeçler, Korolar, Halk Oyunları Ekipleri ilgi ile izlendi. En büyük Alkış ise Batı Trakya Türk Derneği ve DITIB Ulu camii Folklor ekiplerinin beraber sergiledikleri Harmandalı ve Ege Zeybeği ayakta alkışlandı. 5-16 yaş gurubunun sergilediği Folklor gösterisi görülmeye değerdi. Espelkamp Halkının da büyük ilgi gösterdiği program büyük ilgi ile izlendi. Türk Yemeklerinin de görücüye çıktığı Şölende en büyük ilgi çocuklar için kurulan büyük eğlence merkeziydi.

Şölenden sonra Akşam Yemeğinde bir araya gelen TC.Münster Muavin Konsolosu Mehmet Küçüksakal, Din Ateşesi Ali Yakupoğlu, Espelkamp Belediye Başkanı Heinric Vieker, Alman Türk Dostluk Grubu Yöneticileri, Lippstadt, Hannover, Gütersloh Batı Trakya Türk Dernekleri Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri beraber sohbet edildi. Teşekkür konuşmalarının yapıldığı toplantıda türk mutfağının seçkin yemeklerinin sunuldu.

DITIB Espelkamp Ulu Camii ile ABTTF üyesi Espelkamp Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Kültür Derneğinin Evsahipliğini ve fikir babalığını yaptığı Espelkamp Belediyesinin destek verdigi binlerce vatandaşın katıldığı etkinlikten dolayı Belediye tarafından her iki dernege de teşekkür edildi.

LPHA