ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

HABİTAT II

15.06.1996
30 Mayıs - 14 Haziran 1996 tarihleri arasında İstanbul’da yapılan HABİTAT II İnsan Yerleşimleri Konferansı ve Sivil Toplum Kuruluşları (NGO) toplantılarında Avrupa ve Yunanistan’daki Batı Trakya Türkleri’ni temsil eden Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonundan, Halit Habip Oğlu Başkanlığındaki dört kişilik heyet, 30 Mayıs 1996 tarıhinde İstanbula hareket etti.

30 Mayıs - 14 Haziran tarihleri arasında gercekleştirilmiş olan Sivil Toplum Kuruluşları toplantılarına Muzaffer Nalbantoğlu ile Nihat Colak katılıp izler iken Federasyon Genel Başkanı Halit Habip Oğlu ve Genel Yönetmen Nesrin Hacı Mehmet ise Dünya’nın dört bir yanından katılmış olan Devlet ve Hükümet temsilcilerinin 3-14 Haziran tarihleri arasında yapılan 2.Birleşmiş Milletleri İnsan Yerleşimleri Konferansına katıldılar.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’ndan oluşan heyet, paralel gercekleşmiş olan Konferans ve Forumlar’da Batı Trakya Türk Toplumu’nun sorunlarını etkili bir şekilde dile getirip Lobi calışmalarında bulundu.

ABTTF ayrıca Konferans etkinlikleri cercevesinde Batı Trakya Türkleri'ne yönelik olan Baskıları dile getirmek amacıyla „1923’den Günümüze Batı Trakya“ adı altında bir sergi düzenlemiştir. 60 tablodan oluşan ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ceşitli fotograf ve belgelerini iceren sergi 5.Haziran 1996 tarihinde Batı Trakya’dan gelmiş olan Batı Trakya Türk Toplumu Danışma Kurulu üyelerinin katılımı ile bir basın toplantısı yapılıp serginin tanıtımında bulunulmuştur.  
GALERİ