ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF 11. Kuzey Bölge Toplantısı’nı Meschede’de gerçekleştirdi

26.05.2011
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 21 Mayıs 2011 tarihinde 11. Kuzey Bölge Toplantısı’nı Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantıya Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği, Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği ile Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği katıldı.

4 Haziran’da Hannover, 17. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’na ev sahipliği yapacak

ABTTF Yönetim Kurulu adına Genel Sekreter Özkan Reşit ile Başkan Yardımcısı Nazmi Sali’nin katıldığı bölgesel toplantının açış konuşmasını yapan Özkan Reşit, ABTTF’nin son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında özet şekilde bilgilendirmede bulundu. 23 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirilen ABTTF 17. Olağan Genel Kurulu’nun değerlendirildiği bölgesel toplantı, 4 Haziran 2011 tarihinde Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’nin ev sahipliğinde düzenlenecek 17. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası ile ilgili detayların görüşülmesi ile devam etti. Turnuvaya ev sahipliği yapacak Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği, turnuvanın organizasyonu konusunda diğer dernekleri bilgilendirdi.

Bununla birlikte toplantıda üye dernekler tarafından ortaklaşa projeler gerçekleştirilmesi konusu görüşüldü. Bu ortak projeler arasında kuzey bölgesindeki derneklerin ortak bir etkinlik düzenlemesi konusu görüşüldü. Bu etkinlikten elde edilecek gelir ile bilgisayar alınarak bu bilgisayarların ihtiyaca göre Batı Trakya’daki azınlık okullarına bağışlanmasına karar verildi. Konu ile ilgili bir komisyon oluşturuldu; bu komisyonun bir sonraki toplantıya kadar ihtiyaç tespiti çalışması yapmasına karar verildi.

Son olarak ABTTF Başkan Yardımcısı Nazmi Sali, yazdan sonra ABTTF dernek yöneticilerine yönelik gerçekleştirilmesi planlanan Ankara ve İstanbul gezisi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Bölgesel toplantıların devamlı olarak gerçekleştirilmesinin altının çizildiği toplantıda, bir sonraki bölgesel toplantının Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesine karar verildi.

Gündem maddelerinin sona ermesi ile birlikte toplantıya katılan üyeler birlikte yemek yediler; akşamın geç saatlerine kadar sohbet ettiler.
GALERİ