ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Genç ABTTF YEN Paskalya Semineri’ne katıldı

26.04.2011
Genç ABTTF, 16-22 Nisan 2011 tarihlerinde Avrupa Azınlıkları Gençliği (YEN) Paskalya Semineri’ne katıldı. Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde düzenlenen seminere Batı Trakya Türk Azınlığı’nı temsilen Genç ABTTF Başkanı Fatma Reşit katıldı.

Almanya’da yaşayan Dan azınlığı tarafından düzenlenen “gönüllülük sokakları” temalı paskalya semineri, Başkonsolos Henrik Becker-Christensen, Flensburg Belediye Başkanı Simon Faber ve YEN Eski Başkanı Stephan Kleinschmidt’in açış konuşmaları ile başladı. “RML2future” isimli Avrupa’da çok dillilik ve dilsel çeşitlilik ağı hakkında proje lideri Judith Walde ve proje koordinatörü Hester Knol bilgilendirmede bulundu. Paskalya Semineri, canlı müzik eşliğinde “değişim pazarı” ile devam etti.

Gönüllü çalışmaların önemi tartışıldı

Azınlık hakları konusunda gönüllü çalışmanın önemi ve gönüllülerin katılımı ile yürütülen çalışmaların azınlık toplumuna katkılarının tartışıldığı seminerde takım kurma konulu atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Danimarka ve Almanya’dan gelen genç politikacıların da katıldığı paskalya seminerine katılan azınlık gençleri Flensburg gezisinde Almanya’da yaşayan Dan azınlığını daha yakından tanıma fırsatını elde ettiler.

YEN Paskalya Semineri, “paskalya ateşi” ve Süderbrarup kentine yapılan gezi ile son buldu. Genç ABTTF Başkanı Fatma Reşit, “YEN Paskalya Semineri’nde Avrupa’da yaşayan azınlık mensubu gençlerle buluşmak gerçek anlamda büyük bir deneyim. Her yıl gerçekleştirilen paskalya seminerinde gençler olarak birbirimizi yakından tanıma ve deneyimlerimizi paylaşma imkanı buluyoruz. Değişim pazarında da diğer azınlıkların kültürlerini tanıma, onların geleneksel yiyeceklerini tatma, böylelikle birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Genç ABTTF olarak YEN Paskalya Semineri’ne katılarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nı diğer gençlere tanıtıyoruz. Sorunlarımızı aktararak Avrupa’da diğer azınlıkların da benzer sorunlarla karşılaştığını görmekle birlikte onların benzer sorunların üstesinden nasıl geldiklerini öğrenme şansı buluyoruz. Bu nedenle YEN Paskalya Semineri, gençler için çok önemli bir platform” açıklamasında bulundu.
GALERİ