ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF lobiciliğe hız kesmeden devam ediyor

12.04.2011
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), uluslararası alanda yürüttüğü lobi çalışmalarına devam ediyor. 13 Nisan 2011 tarihinde ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ile Uluslararası İlişkiler Direktörü K. Engin Soyyılmaz, Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’na (AP) bir günlük resmi çalışma ziyaretinde bulunarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını dile getirecek.

15-16 Nisan 2011 tarihlerinde ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi Melek Kırmacı, Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı’nın (FRA) sivil toplum ile işbirliği amacı ile oluşturduğu Temel Haklar Platformu’nun dördüncü toplantısına katılmak üzere Viyana’da olacak. Adalete erişim temalı toplantıda ABTTF, Yunanistan’da adalete erişimde yaşanan sıkıntıları yazılı bir raporda dile getirecek.

16-22 Nisan 2011 tarihlerinde ise Genç ABTTF Başkanı Fatma Reşit, Avrupa Azınlıkları Gençliği (YEN) Paskalya Semineri’ne katılacak. Reşit, Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde düzenlenecek olan yıllık otokton, ulusal azınlıklar gençlik paskalya seminerinde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını dile getirecek.

Yine Genç ABTTF, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) tarafından 19-24 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Nevşehir-Kapadokya gezisine altı kişilik bir ekiple katılacak.
GALERİ