ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF son dönemde artış gösteren saldırıları uluslararası kurum ve kuruluşlara rapor etti

11.03.2011
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Batı Trakya Türk Azınlığı üyesi kişilere ait mal ve mülkler ile ibadet yerlerine yönelik son dönemde artan saldırıları uluslararası kurum ve kuruluşlara bir mektup göndererek yaşananları rapor etti.

3 Şubat 2011 tarihinde Kavala’da bulunan Halil Bey Camii’ne (Alaca Camii) kimliği belirsiz kişi ve/veya kişilerce saldırıda bulunulduğunu rapor eden ABTTF, cami girişinde İslam dinince yasaklanan bir domuz kesilerek başının giriş kapısına çivilenerek asıldığını not etti. İkinci olarak ABTTF, 2 Mart 2011 tarihinde Gümülcine’ye bağlı Uysallı köyü camisinin camlarının kimliği belirsiz kişi ve/veya kişilerce kırıldığını kaydetti. Bununla birlikte ABTTF, Uysallı camisi saldırısı ile aynı günde Ircan köyünde kimliği belirsiz kişi ve/veya kişilerin Sali Fikret’e ait ağıla girerek otuz koyunun boğazlarından kesildiğini ancak bir tanesinin bile çalınmadığını not etti. Yine aynı gecede saldırganların başka birine ait büyükbaş hayvanların bulunduğu barınağı ateşe verdiğini ifade eden ABTTF, Ircan köyünde üç araba ile iki traktörün lastiklerinin kesildiğini rapor etti.

Yunanistan’ın gerçekleştirilen saldırıların münferit olaylar olduğu yönünde genel bir eğilime sahip olduğunu ifade eden ABTTF, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın nefret temelli olaylar ve saldırıların artış eğilimi gösterdiğini söylediğini not etti. Saldırganların yakalanmasına ilişkin soruşturmanın gerekli özen gösterilerek yapılacağına ve saldırganların tutuklanarak cezalandırılacağına dair küçük bir umut taşıdığını söyleyen ABTTF, uluslararası kurum ve kuruluşlardan Batı Trakya’da yaşanan nefret temelli olaylar ve saldırılar konusunda daha fazla önem göstererek konuyu araştırmalarını istedi.
GALERİ