ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Batı Trakya Türklerinin hakları için uluslararası arenada verdiği mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor

28.01.2011
Genel Sekreter Reşit: Batı Trakya Türkü’nün sesi olmaya devam edeceğiz.


Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Batı Trakya Türk Azınlığı’nı temsilen Genel Sekreter Özkan Reşit ve Uluslararası İlişkiler Direktörü K. Engin Soyyılmaz’dan oluşan iki kişilik bir heyetle 24-26 Ocak 2011 tarihlerinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Heyet, ziyaret çerçevesinde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın güncel sorunları ve bölgedeki son gelişmeler bağlamında yoğun bir kulis faaliyetinde bulundu.

Öncelikle Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammarberg’in danışmanlarından Yunanistan uzmanı Giancarlo Cardinale ile görüşen heyet, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ibadet yerlerine karşı nefret temelli saldırıların sürdürdüğünü ve azınlık yayın kuruluşlarına verilen cezaların ifade ve medya özgürlüğünü ihlal ettiğini vurguladı. Cardinale’ye mevcut sorunları içeren kapsamlı bir dosya sunulan görüşmede, görüş alışverişinde bulunuldu.

ABTTF Heyeti, Irkçılığa ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Avrupa Komisyonu (ECRI) Genel Sekreteri Stephanos Stavros ile de biraraya geldi. Görüşmede Batı Trakya Türk Azınlığı’nın güncel sorunları hakkında detaylı bilgi verilirken, Cardinale’ye sunulan dosyanın bir örneği Stavros’a da tevdi edildi.

Temaslar çerçevesinde, Batı Trakya Türk Azınlığı ve sorunlarını çok yakından tanıyan Letonyalı parlamenter Boriss Cilevics ile kapsamlı bir değerlendirme yapıldı.

Temasları değerlendiren ABTTF Genel Sekreteri Özkan Reşit “Batı Trakya Türk azınlığının sorunlarının çözümünde uluslararası alanda aktif bir rol oynayan ABTTF, her fırsatı en etkin biçimde değerlendirmekte, yoğun bir faaliyet içinde bulunmaktadır. Yakın gelecekte, şu anda yapılan çalışmaların somut sonuçlarının alınması kaçınılmazdır. ABTTF Batı Trakya Türkü’nün Avrupa ve uluslararası arenadeki sesi olmaya devam edecektir.” dedi.
GALERİ