ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, 9. Kuzey Bölge Toplantısı’nı Witten’de gerçekleştirdi

07.12.2010
4 Aralık 2010 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde ABTTF 9. Kuzey Bölge Toplantısı gerçekleştirildi.

Bölge toplantısına ABTTF üyesi Espelkamp Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği, Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği, Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği, Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Lüdenscheid Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği katıldı.

ABTTF Genel Sekreteri Özkan Reşit’in başkanlığında gerçekleştirilen gündemli bölgesel toplantının selamlama konuşmasını Witten Batı Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mesut Hüseyin gerçekleştirdi. Başkan Mesut Hüseyin, aynı gün Witten’de DITIB Sultan Ahmet Camii’nde İsmet Yusuf için gerçekleştirilen doku tipleme kampanyasında kardeş derneklerin verdikleri destek dolayısı ile teşekkürlerini sundu. Toplantının açış konuşmasını yapan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF ve Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen doku tipleme kampanyası için ABTTF Genel Sekreteri Özkan Reşit ile Dernek Başkanı Mesut Hüseyin ve tüm Witten Batı Trakya Türklerine teşekkür etti.

Habipoğlu, ABTTF’nin son dönemde gerçekleştirmiş olduğu uluslararası etkinlikler hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunmakla birlikte Yunanistan’da gerçekleştirilen bölgesel ve belediye seçim sonuçlarını değerlendirdi. Habipoğlu, ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin 1 Aralık 2010 tarihi itibari ile çalışmalarına başladığı haberinin müjdesini dernek yöneticileri ile paylaştı.

Bölgesel toplantıda, Ocak-Şubat 2011 döneminde ABTTF üyesi Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından gerçekleştirilecek ABTTF 2. Kuzey Avrupa Kapalı Salon Futbol Turnuvası ile 8. Kuzey Bölge Toplantısı’nda bir yönetmelik taslağı hazırlamak ile görevlendirilen Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği’nin hazırladığı yönetmelik taslağı üzerinde çalışılarak üzerinde görüş birliğine varılan maddeler karara bağlandı. Toplantının bir diğer gündem maddesi ise 25 Aralık 20101 tarihinde düzenlenecek ABTTF Yılbaşı Eğlencesi oldu.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen toplantının sonunda geleneksel olarak ev sahibi dernek tarafından hazırlanan yemekler futbol maçı ve sohbet eşliğinde yendi.
GALERİ