ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Fürth’te Aile Gecesi

24.04.2004
 
Fürth Batı Trakya Türkleri Derneği düzenlediği 24 Nisan tarihnde Nürnberg Grundig Halle’de yapıldı. Geceye yaklaşık 300 konuk katıldı. ABTTF Genel Başkanı Halit Habipoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kasap ve Genel Sekreter Mehmet Hasan, Nürnberg, Schwabach, Herzogenaurach, Witten ve Troisdorf derneklerinin yönecileri de geceye katılanlar arasındaydı.

Fürth Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı’nın yaptığı konuşmayla başlayan gecede Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanı Halit Habipoğlu da bir konuşma yaptı.

Sayın Habipoğlu katılımcıları selamladıktan sonra, konuşmasına 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutlayarak başladı. Yıllar boyunca sergilenen birlik ve beraberlik sonucu bugün Batı Trakya Türkleri üzerindeki ağıt baskıların azaldığına vurgu yapan Halit Habipoğlu, bu gelişmelerden sonra Batı Trakya Türk azınlığı içinde yaşanan vurdum duymazlığa dikkat çekti.

Konuşmasına “Tabii ki, yıllar boyu ağır baskılar altında yaşamış toplumumuzun rahat bir hayat en doğal hakkıdır. Ancak bu birlik ve beraberliği çekemeyenler bu ortamı fırsat bilip bizleri birbirimizden ayırmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla derneklerimiz üye kaybediyor. İnsanlarımız derneklere üye olmanın ve üye kalmanın bir anlamının kalmadığı fikrine kapılmış bulunuyorlar.” diye devam eden Halit Habipoğlu aramıza yeni katılan Nürnberg ve Schweinfurt dernekleri dolayısıyla duyduğu mutluluğu dile getirdikten sonra sözlerini “Gelin, birlikte derneklerimize sahip çıkalım, gelin çocuklarımıza sahip çıkalım.” şeklinde tamamladı.

Gece sabahın ilk saatlerine kadar coşku içeresinde geçti.