ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Avrupa Parlamentosu’nda

21.10.2010
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 18-20 Ekim 2010 tarihlerinde Avrupa Parlamentosu’na (AP) resmi bir çalışma ziyaretinde bulundu. Avrupa Parlamentosu’nun 18-21 Ekim 2010 tarihlerinde Strazburg’da gerçekleştirilen Genel Kurulu’na paralel resmi bir çalışma ziyaretinde bulunan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörü Kurtuluş Engin Soyyılmaz, Avrupa Parlamentosu üyeleri ile görüşerek Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını aktardılar. Mayıs 2010-Mayıs 2011 dönemi için Avrupa Parlamentosu’na akredite olan ABTTF, Strazburg’daki AP Genel Kurulu’na ilk kez katılmakla uluslararası etkinlikler ve lobi alanında önemli bir başarıya imza attı.

27 AB üyesi ülkeden 736 milletvekilinin Avrupa Parlamentosu’nun Strazburg’daki binasında bir araya geldiği Genel Kurul’a AP milletvekillerine eşlik eden asistanları ve AP’ye akredite kurum ve kuruluşların temsilcileri ile birlikte iki binin üzerinde kişi katıldı. ABTTF, özellikle ülkelerinde bir ulusal azınlık grubunun üyesi iken Avrupa Parlamentosu milletvekilleri ile birlikte AP’de insan ve azınlık hakları konusuna duyarlı ve bu alanda çalışmalar yapan milletvekilleri ile görüştü. Böylelikle Avrupa Parlamentosu milletvekilleri ile tanışan ABTTF, Brüksel Temsilciliği’nin açılması ile birlikte AP milletvekilleri ile sürekli bir iletişim ağı kurmak için ilk adımı atmış oldu. Görüşmelerinde ABTTF, Batı Trakya Türk Azınlığı’nı ve sorunlarını tanıtan kitapçıklar ile sorunları ile ilgili olarak hazırlamış olduğu raporları sundu.

Hatırlanacağı üzere bir süre önce ABTTF, Başkan Halit Habipoğlu, Genel Sekreter Özkan Reşit, Uluslararası İlişkiler Direktörü K. Engin Soyyılmaz ile Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi Fatma Reşit olmak üzere dört temsilci ile Avrupa Parlamentosu’na akredite oldu. Avrupa Parlamentosu’nun Brüksel, Strazburg ve Lüksemburg’daki binaları ile bunlara bağlı bina ve alanlara bir süre ile düzenli olarak giriş yapma ve burada gerçekleştirilen etkinliklere katılma hakkını elde etti. Yine ABTTF, Avrupa Parlamentosu’na bağlı komisyonların toplantılarını takip etme olanağına da sahip oldu. Böylelikle Mayıs 2011’e dek ABTTF, AP milletvekilleri ve AP yetkilileri ile görüşme ve lobi faaliyetinde bulunduğu alan hakkında detaylı olarak bilgilendirme olanağına sahip olan ABTTF, böylelikle Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını bir bürokratik engel olmaksızın doğrudan Avrupa Parlamentosu’na taşıyabilme fırsatını yakalamış oldu.
GALERİ