ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF 8. Kuzey Bölge Toplantısı’nı Düsseldorf’ta gerçekleştirdi

27.09.2010
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), 25 Eylül 2010 tarihinde Düsseldorf Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde 8. Kuzey Bölge Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıya Düsseldorf Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ile Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin kurucu üyelerinden, ABTTF’nin kuruluş yıllarında büyük bir katkı sağlamış olan Cafer Hasan onur konuğu olarak katıldı.

Toplantıya ABTTF’den Başkan Halit Habipoğlu, Genel Sekreter Özkan Reşit, Kuzey Avrupa Teşkilat Başkanı Nazmi Sali, Dış İlişkiler Sorumlusu Mehmet Hüseyin ve Gençlik, Eğitim, Kültürel ve Sportif Faaliyetlerde Yardımcı Aydın Ahmet katıldılar. ABTTF üyesi Espelkamp Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği, Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği, Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği, Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Lüdenscheid Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Halver Batı Trakya Türk Kültür Derneği, Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği ve Düsseldorf Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği başkan ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren ev sahibi Düsseldorf Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Serif, toplantıya katılan tüm derneklerin yöneticilerini selamladıktan sonra toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Devamında ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Federasyon’un son dönemde gerçekleştirdiği etkinlikler ile birlikte Batı Trakya’da cereyan eden son gelişmeleri katılımcılar ile paylaştı.

Gündemli toplantının sonunda Şubat-Mart 2011 tarihlerinde Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin ev sahipliğinde “ABTTF 1. Kuzey Avrupa Kapalı Salon Futbol Turnuvası” düzenlenmesine karar verildi. İkinci olarak bahse konu kapalı salon futbol turnuvası ile ilgili olarak yönetmelik gereğince Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği tarafından bir taslak hazırlanmasına ve üçüncü olarak bir sonraki bölgesel toplantının Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesine karar verildi.

Toplantının sonunda her zaman olduğu gibi ev sahibi dernek tarafından hazırlanan Türk mutfağına ait yemekler yendi ve sohbet edildi. Toplantıya onur konuğu olarak katılan Cafer Hasan, dernekçilik anılarını ve deneyimlerini katılımcılar ile paylaştı. Samimi bir ortamda heyecan verici konuşmaların yapıldığı toplantı geç saatlere kadar sürdü.
GALERİ