ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Kuzey Ren-Vestfalya Bölge Toplantısı Meschede´de gerçekleştirildi

31.05.2010
29 Mayıs 2010 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin ev sahipliğinde ABTTF Kuzey Ren-Vestfalya Bölge Toplantısı gerçekleştirildi.

Bölge toplantısına ABTTF üyesi Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Düsseldorf Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Troisdorf Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Halver Batı Trakya Türk Kültür Derneği, Lüdenscheid Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Lippstadt Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği, Espelkamp Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği ve Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği katıldı.

Üye derneklerin başkan ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan yaklaşık elli kişinin katıldığı bölge toplantısına ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ile Başkan Yardımcıları Mustafa Kasap ve Sami Yusuf, Genel Sekreter Özkan Reşit, Kuzey Avrupa Teşkilat Başkanı Nazmi Sali, Dış İlişkiler Sorumlusu Mehmet Hüseyin ile Gençlik, Eğitim, Kültürel ve Sportif konularda yardımcı Aydın Ahmet ile Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Aptioğlu da katıldılar.

Üye dernekleri aktif hale getirmek amacı ile gerçekleştirilen bölgesel toplantıda Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği İkinci Başkanı’nın selamlama konuşmasının ardından ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, açış konuşmasını gerçekleştirdi. Habipoğlu, ABTTF’nin faaliyetleri ile genel durum hakkında güncel bilgilendirmede bulundu. Son dönemde gerçekleştirilen uluslararası faaliyetler hakkında özet bilgi veren Habipoğlu, Federasyon’un uluslararası zeminde çalışmalarına ara vermeksizin devam ettiğini söyledi. Habipoğlu, Nisan 2010’da Almanya’da gerçekleştirilen 3. Başkanlar Zirvesi’ne PASOK Rodop ve İskeçe Milletvekilleri’nin davet edilmesi ile devamında ortaya çıkan durum hakkında bilgilendirmede bulundu. Milletvekilleri ile BTTDD Genel Merkezi ile BTTADK Başkanı arasında yaşanan polemiğin başlangıç noktası ve devam eden süreç ile ilgili olarak Başkan Habipoğlu, katılımcıları bilgilendirdi.

ABTTF Kuzey Avrupa Teşkilat Başkanı Nazmi Sali’nin başkanlığında gerçekleştirilen gündemli toplantının sonunda katılımcı on üye dernek, Genç ABTTF’nin gençlere yönelik bilgi yarışması ile yine gençler için Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin ev sahipliğinde özel eğlence düzenlemesi kararına tam destek verdiklerini açıkladı. İkinci olarak ABTTF kurucu derneklerinden olan ve Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinde bulunan üye derneklerin kuruluşunda önemli rol oynayan Düsseldorf Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde halı saha futbol turnuvası ve devamında bir eğlencenin düzenlenmesine karar verildi. Buna ek olarak bir sonraki ABTTF Kuzey Ren-Vestfalya Bölge Toplantısı’nın Düsseldorf’ta gerçekleştirilmesi kararı alındı.

Üye derneklere yönelik projeler aktarıldı

Gündemli toplantının sonunda ABTTF Genel Sekreteri Özkan Reşit, Federasyon’un üye derneklere yönelik projelerini açıkladı. Reşit, ABTTF Yılbaşı Eğlencesi’nden üye derneklere katkı payı sağlanması kararı alındığını ifade etti. Ayrıca Reşit, üye dernekler için internet sayfası oluşturulması ile ABTTF’nin öncülüğünde üye derneklerin katılacağı Anıtkabir’i ziyaret dahil Ankara gezisi projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Toplantının sonunda ev sahibi dernek tarafından hazırlanan yemekler yendi. Dostane bir ortamda gerçekleşen yemeğin ardından hep birlikte futbol maçı seyredilerek akşamın geç saatlerine kadar sohbet edildi.
GALERİ