ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Genç ABTTF ikinci toplantısını gerçekleştirdi

27.05.2010
23 Mayıs 2010 tarihinde Genç ABTTF, Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği’nin ev sahipliğinde ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Genç ABTTF, 6 Şubat 2010 tarihinde ilk toplantısını Witten’de ABTTF ofisinde gerçekleştirmiş, ilk toplantıda Genç ABTTF’nin yapılandırılması konusunu tartışmıştı.

Gündemli toplantıda öncelikli olarak Makedonya’nın Ohrid kentinde düzenlenen Avrupa Azınlıkları Gençliği (YEN) Paskalya Semineri etkinliği görüşüldü. Genç ABTTF’nin ilk uluslararası etkinliği olması dolayısı ile ayrı bir öneme sahip olan “Yaşayan Azınlıklar - Çeşitlilik Modelleri” temalı Paskalya Semineri’ni ayrıntılı bir şekilde tartışıldı. İkinci olarak Genç ABTTF, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Gençlik Kolları’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Türk Tarihini Keşfetme” temalı İstanbul Kültür Gezisi’ni görüştü.

Gündemli toplantının gelecekte düzenlenmesi planlanan etkinlikler bölümünde bilgi yarışması ve gençlere yönelik özel bir eğlence konuları görüşüldü. Öncelikli olarak üyelerden gelen yorum ve önerilerin dinlendiği bu bölümde bilgi yarışmasının yaş gruplarına göre üç kategoride düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Toplantıda görüşülen bir diğer konu olan gençlere yönelik özel bir eğlence düzenlenmesi konusu oybirliği ile karara bağlandı. Ramazan Bayramı’ndan sonra Meschede’de düzenlenmesine karar verilen özel eğlenceye katılım için 16 yaş alt sınırının getirilmesine karar verildi. Batı Trakya ve Almanya’da yaşayan Türk DJ’lerin müzikleri eşliğinde Batı Trakya Türk gençlerinin birbiri ile tanışma fırsatı edinmesi amaçlanıyor. Siyah ve beyazın tema olarak belirlendiği özel etkinliğin gerçekleştirilmesi için hazırlıklara başlanmasına karar verildi.

Bilgi yarışması ve gençler için özel eğlence etkinlikleri ile ilgili hazırlıkları gerçekleştirmekle görevli iki ekip oluşturuldu. Bilgi yarışmasının düzenlenmesinde görev alacak isimler şöyledir: Fatma Reşit, Murat Murat, Özge Halil, Ebru Ipram ve Onur Mümin. Eğlence ile ilgili hazırlıkların gerçekleştirilmesinde sorumlu ekip üyelerinin ismi ise şöyledir: Funda Reşit, Gülşah Reşit, Caner Habipoğlu ve Sevda Ahmetoglu

Gündemli toplantının sonunda bu iki etkinliğin sosyal paylaşım ağı olan Facebook’un Genç ABTTF sayfasında ilan edilmesine ve tanıtım broşürleri örnekleri hazırlanmasına karar verildi. Hazırlanacak olan tanıtım broşürleri arasında üyelerin seçeceği broşürün organizasyon tanıtım broşürü olmasına karar verildi.

Son olarak Temmuz 2010’da Genç ABTTF üyelerinin Hannover, Steinhuder am Meer’de hafta sonu eğlencesinde buluşmalarına karar verildi.

Toplantı ile ilgili olarak Genç ABTTF Başkanı Fatma Reşit, “Genç ABTTF, başarılı bir şekilde ikinci toplantısını gerçekleştirmiştir. Bu toplantıda Genç ABTTF olarak son dönemde gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri tartışmakla birlikte gelecek dönemde gerçekleştirmeyi planladığımız etkinlikleri de tartıştık. Yeni projeler ile enerjisini devam ettiren Genç ABTTF, Steinhude am Meer’de haftasonu gezisi ile gençlere yönelik yeni bir aktivite gerçekleştirecek. Böylelikle Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türk gençleri arasında samimi bir diyalog kurmayı amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu.
GALERİ