ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

“Türk Azınlığın Günlük Hayatından Portreler” sergisi açıldı.

22.03.2004
 
 
“Türk Azınlığın Günlük Hayatından Portreler” sergisi 22 Mart günü Witten Belediye Galerisi’nde açıldı. Serginin açılışı Witten Belediyesi Birinci Başkan Yardımcısı Jürgen Dietrich tarafından yapıldı. Serginin açılışına T.C. Essen Başkonsolosu Ahmet Akarsoy, Witten Belediye Meclis Üyeleri, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Genel Başkanı Halit Habipoğlu ve Genel Sekreter Mehmet Hasan, Witten Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yöneticilieri ve Witten’de yaşayan Batı Trakyalı Türkler katılmışlardır.

Witten Belediyesi Birinci Başkan Yardımcısı Jürgen Dietrich yaptığı konuşmada; Yunanistan ve Türkiye arasında sorunlar olmasına rağmen, şu an ilişkilerin bayağı düzeldiğini, bu serginin kültürlerarası diyalog açısından çok önemli olduğunu belirtmiş, ancak Yunanistan Başkonsolosu’nun serginin açılışında bulunmamasından duyduğu üzüntüyü de dile getirmiştir. Açılışta ayrıca Batı Trakyalı resim sanatçısı Fevzi Ali de bir konuşma yapmıştır.

Serginin açılışını Almanya ve Türkiye basınından gazeteciler de takip etmişlerdir.

Resimlerde Witten Belediyesi Birinci Başkan Yardımcısı Jürgen Dietrich ressam Fevzi Ali’ye çiçek verirken (üstteki resim), ressam Fevzi Ali T.C. Essen Başkonsolosu Ahmet Akarsoy, Witten Belediyesi Birinci Başkan Yardımcısı Jürgen Dietrich, ABTTF Genel Başkanı Halit Habipoğlu ve ABTTF Genel Sekreteri Mehmet Hasan’a bilgi verirken (ortadaki resim) ve serginin açılışına katılan konuklar (alttaki resim) görülmektedir.

Sergi hakkında www.abttf.org internet adresinden ve info@abttf.org e-posta adresinden bilgi alabilirsiniz.

Sergilenen resimleri görmek için tıklayınız.