ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Kelsterbach’ta buluşma

20.03.2004
Frankfurt ve çevresinde yaşayan binin üzerinde Batı Trakyalı Kelsterbach’ta biraraya geldi!

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu üyesi Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Azınlık Birliği Derneği’nin düzenlediği aile gecesine binin üzerinde davetli katılmıştır. Yüzlerce kilometre uzaktan gelerek geceye katılan çok degerli konuklar geceye şeref katmışlardır.

Gecede ilk konuşmayı yapan ABTTF Hessen Eyaleti Teşkilat Kolu Başkanı sayın Yavuz Cemali konukları selamladıktan sonra Avrupa Batı Trakya Türkleri’nin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

Sayın Yavuz Cemali’nin yaptığı kısa konuşmadan sonra Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Başkanı sayın Erol Haşimoğlu'nu kürsüye geldi. Sayın Erol Haşimoğlu misafirleri selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında böyle bir gecede yakınlaşmanın ve kardeşliğin önemini vurguladı.

Geceye, Kelsterbach Azınlık Birliği Değerli Yönetim Kurulu ve üyelerin yanısıra, T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu Muavin Konsolos sayın Ufuk Vatanaydın, Din Hizmetleri Ateşesi sayın Mahmut Şahin, İskeçe Türk Birliği Başkanı sayın Dr. Çetin Mandacı ve Kelsterbach Diyanet Camii İmamı sayın Orhan Siyami de katıldılar. Mazereti dolayısıyla geceye katılamayan ABTTF Yönetim Kurulu Başkanı sayın Halit Habipoğlu adına geceye katılan ABTTF Eski Başkanlarından sayın Mehmet Mehmet ve çok sayıda kardeş dernek yöneticisi arkadaşlarımız birliğimizi bir kez daha göz önüne serdiler.

Gecede ayrıca küçük kardeşlerimiz tarafından Dr. Sadık Ahmet adına saygı duruşunda bulunuldu. Sazgı duruşu konuklardan çok büyük alkış aldı.

Gece geç saatlere kadar hep bir ağızdan söylenen şarkılar eşliğinde coşkuyla devam etti.

Kelsterbach/Frankfurt , 20/03/2004