ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, 16. Dönem 4. Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi

05.04.2010
2 Nisan 2010 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 16. Dönem 4. Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. ABTTF Yönetim Kurulu, Disiplin ve Denetim Kurulu üyelerinin iştirak ettikleri gündemli toplantının gerçekleştirildiği aynı günde Witten Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından gerçekleştirilen Batı Trakya Şöleni gerçekleştirilmiştir. Şölen dolayısı ile davetli olarak Witten’de bulunan Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman ile İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı, telefon ile ABTTF merkez ofisini ziyaret edeceklerini belirtmişler, ancak yaklaşık olarak iki saat süren bekleyişe rağmen milletvekillerinin beklenen ziyaretlerinin gerçekleşmemesi büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır.

Erken genel seçimlerde Ahmet Hacıosman ve Çetin Mandacı’ya açık şekilde destek veren ABTTF yöneticileri, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Yunan Meclisi’ndeki temsilcileri olan milletvekillerinin aynı şehirde olmalarına rağmen ABTTF merkez ofisini ziyaret etmemelerinden büyük bir üzüntü duymuşlardır. Almanya’nın çeşitli şehirlerinde Witten’de yüzlerce kilometre uzaklıkta yaşayan yöneticiler, milletvekillerinin ofisi ziyaret edeceklerini bildirmeleri üzerine kendilerini beklemişler, ancak beklenen ziyaretin gerçekleşmemesi nedeniyle derin üzüntü duymuşlardır.

Gündemli toplantıda uluslararası etkinlikler ile kurum içi faaliyetler konuları görüşüldü

Batı Trakya Türk Azınlığı ile ilgili güncel gelişmelerin yanı sıra gerçekleşen ve gerçekleştirilmesi planlanan uluslar arası etkinlikler konuları görüşüldü. Bununla birlikte Genç ABTTF ve ABTTF bölgesel toplantıları konularının ele alındığı gündemli toplantıda üye dernekler konusu ve Cenaze Yardımlaşma Fonu konusu görüşüldü.

Gündem maddelerine geçilmeden önce ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, yöneticileri selamladıktan sonra ABTTF Ofisi’nde aynı gün gerçekleştirilen Başkanlar Zirvesi toplantısı hakkına özet bilgi verdi. Devamında gündem maddelerine geçilen toplantıda ilk olarak güncel gelişmeler değerlendirildi. İkinci olarak 2010 yılında gerçekleştirilen uluslararası etkinliklerin sırası ile ele alınarak görüşülmesinin ardından yakın dönemde gerçekleştirilmesi planlanan uluslararası etkinlikler ele alındı. Bu kapsamda Mayıs 2010’da gerçekleştirilecek FUEN Kongresi’ne ABTTF delegelerinin tam kadro olarak katılması kararı alındı. Yoğun bir lobi programının gerçekleştirilmesi amacı ile İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nden Ercüment Mustafaoğlu ile Lauf Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden Murat Murat’ın ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu’na üye olarak kabul edilmelerine oybirliği ile karar verildi.

Bir diğer gündem maddesi olarak toplantıda sosyo-kültürel ve sportif faaliyetler konusu görüşülerek karara bağlandı. Bu başlık altında ilk olarak ABTTF tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’nın 2010 yılında Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi yönünde önceden alınmış kararın uygulamaya geçirilmesine karar verildi. Bu kapsamda Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’na İskeçe Türk Birliği futbol takımının davet edilmesine karar verildi. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’na Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ferruh Özkan ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın lideri Dr. Sadık Ahmet’in saygıdeğer ailesinin onur konukları olarak davet edilmelerine karar verildi. İkinci olarak ABTTF Yönetim Kurulu, Aralık 2010’da gerçekleştirilmesi planlanan ABTTF Geleneksel Yılbaşı Eğlencesi ile ilgili olarak üye dernekleri desteklemek amacı ile bilet satışından elde edilecek gelirin bir bölümünün doğrudan üye derneklere aktarılmasına karar verdi.

ABTTF Gençlik Kolu’nun değerlendirilmesi ile ilgili madde konusunda Yönetim Kurulu, Genç ABTTF’nin Avrupa Azınlıkları Gençliği'ne (YEN) üye olması saikıyla ivedilik ile çalışmalara başlaması yönünde karar aldı. Bölgesel toplantılar ile ilgili olarak ise gelecek bölgesel toplantının Bavyera eyaletinde gerçekleştirilmesine karar verildi. Disiplin Kurulu üyelerinin toplantıda hazır bulunmaları dolayısı ile ABTTF üyesi Witten Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği ile ilgili gelişmeler görüşülerek karara bağlandı.
GALERİ