ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF bölgesel toplantılarına devam ediyor

16.10.2009
3 Ekim 2009 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Kuzey ve Orta Avrupa Teşkilatı’nın yönetiminde bölgesel toplantılar düzenledi. Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kuzey bölge toplantısına ABTTF adına Genel Sekreter Özkan Reşit ile Kuzey Avrupa Teşkilat Başkanı Nazmi Sali ve Gençlik, Eğitim, Kültürel ve Sportif Faaliyetlerden Sorumlu Yardımcı Aydın Ahmet katıldılar. Höchst i. Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Orta Avrupa bölgesel toplantısına ise ABTTF adına Başkan Halit Habipoğlu ile Başkan Yardımcısı Mustafa Kasap, Sayman Ekrem Kırcalı ve Orta Avrupa Teşkilat Başkanı Ramadan Ramadan iştirak ettiler.

Orta ve kuzey bölge toplantılarında dernek yöneticileri ile ABTTF bir araya geldi

ABTTF üyesi bölge dernek yöneticilerinin de katıldıkları bölge toplantılarının ana gündem konusu 4 Ekim 2009 Yunanistan erken genel seçimleri oldu. Gütersloh’ta gerçekleştirilen kuzey bölge toplantısında Espelkamp Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği, Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği, Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği ve Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Hıdrellez bahar şenliği ile Ramazan iftar sofrası etkinlikleri değerlendirildi. Höchst’teki toplantının ilk olması dolayısı ile toplantıda ağırlıklı olarak toplantıya katılan dernek yöneticileri arasında bilgi alışverişi gerçekleştirildi.

Toplantıların sona ermesi ile birlikte ev sahibi iki dernek tarafından hazırlanan Batı Trakya Türk mutfağına ait geleneksel lezzetler eşliğinde geç saatlere kadar sohbet edildi.
GALERİ