ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’den 4. Kuzey Bölgesel Toplantı

23.06.2009
20 Haziran 2009 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) ve Almanya’nın kuzeyinde faaliyet gösteren üye dernekler 4. Kuzey Bölgesel Toplantı için bir araya geldiler. Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya ABTTF, Genel Sekreter Özkan Reşit, Kuzey Avrupa Teşkilat Başkanı Nazmi Sali ile Gençlik, Eğitim, Kültür ve Spordan sorumlum Yönetim Kurulu yedek üyesi Aydın Ahmet’ten oluşan bir heyet ile katıldı. Üye derneklerden ise Espelkamp Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği, Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği, Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri toplantıya iştirak ettiler.

ABTTF Genel Sekreteri ve Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı Özkan Reşit, açış konuşmasında ABTTF Yönetim Kurulu’nun üye derneklerin aktif hale getirilmesi amacı ile gerçekleştirdiği bölgesel toplantılara kuzey bölge derneklerinin yoğun olarak katılmaları dolayısı ile katılımcılara teşekkürlerini sundu. Bölgesel toplantıların önemini vurgulayan Reşit, Mayıs 2009’da kuzey bölge dernekleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Hıdrellez Bahar Şenliğini örnek göstererek böylesi etkinliklerin Batı Trakya Türk toplumunun birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini ifade etti. Devamında Reşit, ABTTF’nin uluslararası zeminde yürüttüğü faaliyetler hakkında üye derneklere bilgi vererek Federasyon’un çalışmalarına özenle devam ettiğini dile getirdi.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda ilk olarak Hıdrellez Bahar Şenliği değerlendirmesi gerçekleştirildi. Yapılan görüşmede Hıdrellez Bahar Şenliği’nin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği yönünde ortak bir görüşe varıldı, gelecek yıl yeniden düzenlenmesine karar verildi. Her sene gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikte her yıl farklı bir üye derneğin ev sahibi olması ile birlik ve beraberlik duygusunun daha da pekiştirilmesi hedefi ortaya kondu. İkinci gündem maddesi olarak ise 29 Ağustos 2009 tarihinde yine ortaklaşa düzenlenmesi planlanan İftar Yemeği için ön hazırlık ve organizasyon çalışmaları görüşüldü.

Ev sahibi Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği tarafından hazırlanan yemek ve tatlılar hep birlikte yendi. Gerçekleştirilen sohbet esnasında ise Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası ile ortaklaşa düzenlenebilecek muhtemel etkinlikler konusunda görüş alışverişi gerçekleştirildi. Gelecek bölgesel toplantının Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilmesine karar verildi.
GALERİ