ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın başarısı

06.11.2008
3-6 Kasım 2008 tarihlerinde Çin’in Nanjing kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler HABITAT 4. Dünya Kent Forumu’nun üçüncü gününde, Çin’in İskan ve Kent-Kırsal Kalkınma Bakanı Jiang Weixin Forum’u ziyaret ederek katılımcılar ve delegeler ile biraraya geldi.

Forum’un sonuna yaklaşılırken Batı Trakya standı yine büyük bir ilgiye sahne oldu. Batı Trakya bölgesini ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını aktarmak amacı ile hazırladığımız afiş ve görsel sunumlar ile kitapçıklar büyük ilgi görerek tükendi. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) heyeti bugün ağırlıklı olarak lobi faaliyetinde bulundu. HABITAT seminerleri, diyalog ve atölye çalışmalarına katılan ABTTF heyeti, sorunların çözümünde kültürlerarası diyalog konusu ile hızlı kentleşme sürecinde kültürel mirasın korunması ikilemi konuları üzerinde yoğunlaştı. ABTTF adına lobi faaliyetlerinde bulunan Genel Sekreter Özkan Reşit ile Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyeleri Melek Kırmacı ve Mimar-Mühendis Rıdvan Molla İsa gün boyunca diğer katılımcılar ile diyalog kurarak çalışmada bulundular.

4. Dünya Kent Forumu ile ilgili olarak açıklama yapan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, “4. Dünya Kent Forumu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını aktarması açısından oldukça başarılı geçiyor. Azınlığımız, özellikle vakıf mallarının kamulaştırılması ile Azınlığımız aleyhine olan şehir planı uygulaması konularını katılımcılara ve delegelere aktarma fırsatını elde etmiştir. Forum’un başarısı standa olan ilgi, Azınlığımızın güncel yaşantısı ve sorunlarını konu edinen materyaller ve “Dünden Bugüne Batı Trakya” adlı belgeselimizin yoğun bir ilgi ile izleniyor olmasından anlaşılıyor. Batı Trakya Türk Azınlığı adına burada bulunduğumuz sürece bizleri arayarak desteklerini ve tebriklerini ileten herkese teşekkürlerimi sunmak isterim. Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman’ın bizzat arayarak tebriklerini bildirmesi bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir” açıklamasında bulundu.
GALERİ