ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

DUISBURG'DA BATI TRAKYA COŞKUSU

29.12.2007
ABTTF üyesi Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği tarafından organize edilen Batı Trakya Kültür Gecesi 25 Aralık Salı akşamı oldukça geniş bir katılımla Duisburg’da düzenlendi. Geceye Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği Genel Başkanı Raif Bozacı ve Dernek Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF Başkan Yardımcısı Sami Yusuf, ABTTF Genel Sekreteri Özkan Reşit, ABTTF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kasap, ABTTF Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Aptioğlu ile ABTTF üyesi Hannover, Gütersloh, Lüdenscheid, Witten dernek başkanları ve yöneticileri katıldı. Yetkililerin yanı sıra yaklaşık 1000 kadar Batı Trakya Türkünün geceye katılması son yıllarda Avrupa’da Batı Trakya Türkleri arasında gözlenen en güçlü birlik ve beraberlik tablosu olarak değerlendirildi.

Gecenin açılışında bir konuşma yapan Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği Genel Başkanı Raif Bozacı bir süre önce sıkıntılı günler geçiren Duisburg Derneği’nin yeniden toparlanarak bölgedeki Batı Trakya Türklerine hizmet vermeye devam ettiğini vurguladı. Dernek çalışmalarının başarıyla sürdüğünü söyleyen Bozacı “Duisburg’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin aralarındaki bağları güçlendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu geceye katılan yüzlerce Batı Trakyalı kardeşimiz de aramızdaki bağların ne kadar güçlü olduğunu kanıtlıyor. Duisburg Derneği bundan sonraki faaliyetleriyle de özellikle Duisburg’daki Batı Trakyalı Türk gençlerinin kültürlerine ve kimliklerine sahip çıkarak en iyi şekilde yetişmeleri için çalışacak ve Batı Trakya davasına büyük katkılar sunacaktır” şeklinde görüşlerini ifade etti.

ABTTF’nin başarıları 2008’de de devam edecek

Gecede bir konuşma yapan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu da 2007 yılında Batı Trakya ile ilgili elde edilen başarıları anlattı ve yeni yıl için umutlarını ifade etti. Habipoğlu “Seçimlerde 2 Türk milletvekilini meclise gönderdik ve Dedeağaç’taki Azınlık Derneğimiz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde zafer kazandı ancak müftülükler, eğitim gibi sorunlarımız hala devam ediyor. Ümit ediyorum ki hala var olan sorunlarımızla ilgili 2008’de umut verici gelişmeler olur” şeklinde konuştu. Sorunların devam ettiğini ve bu sorunlarla mücadelede bütün Batı Trakya Türklerinin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten ABTTF Başkanı “hala Türk kimliğimiz tanınmıyor, dini özgürlüklerimiz ihlal ediliyor ve azınlık okullarımızın, eğitimimizin kötü durumları ortada. Biz ABTTF olarak 2008’de de bu sorunlar için sizlerden aldığımız güçle uluslararası alanda mücadeleye devam edeceğiz ve inanıyoruz ki yine başarılar elde edeceğiz. Çünkü bu sorunların bir an önce hallolması gerekiyor” şeklinde konuştu. Bu kadar güçlü bir birlik beraberlik ortamında bulunmaktan da ayrıca çok memnun olduğunu söyleyen Habipoğlu, geceye katılanların geçmiş Kurban Bayramını kutladı ve yeni yılda herkes için iyi dileklerini sundu.
GALERİ